Mina reflektioner

En het promenad med ett besök på Skansen

with 7 comments

Idag tog jag tunnelbanan in till stan för att ta en promenad, jag steg av vid T-centralen och promenerade utefter Strandvägen ut mot Djurgården, det var riktigt varmt, så det var skönt att det fläktade lite under promenaden utefter Strandvägen.

Väl framme på Djurgården lät jag promenaden fortsätta inne på Skansen, jag har ju årskort sedan mer än 15 år så det är bara att promenera in, p g a värmen var aktivitetsnivån hos djuren låg. De enda djur som var riktigt aktiva var brunbjörnarnas fjorårsungar, dom brottades och kämpade med varandra, att dom ens orkade, men det kan nog hänföras till ungdomlig dumhet, i övrigt höll djuren en låg profil.

Jag skulle nog valt en annan sovplats än Gutefåret, men kanske är en hög med fårskit framför näsan sövande.

Efter besöket på Skansen promenerade jag åter utefter Strandvägen in mot stadens centrum, när jag åter nådde T-centralen kunde jag notera att jag idag hade promenerat 12 kilometer i värmen, något jag känner mig synnerligen nöjd med.

Idag fick sonen besked om att han kommit in på sitt förstahandsval när det gäller gymnasium, Teknik & Service gymnasiet i Älvsjö, för mig känt som fd Tågiaskolan, en praktisk utbildning med inriktning på arbete med spårfordon och bussar. Utbildningen har en inriktning på elteknik, bussar kommer ju framgent då dessa i hög grad blir eldrivna att likna spårfordon rent tekniskt, förutom den skillnaden att de körs på gummihjul.

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bra gjort att promenera så långt i värmen. Grattis till sonen som kom in på det program han helst vill gå 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  2 juli, 2021 at 19:16

  • Helt perfekt, dessutom ett väldigt litet gymnasium som jag känner väl till sedan länge. Mycket praktik dessutom och alla får jobb hos någon av våra trafikutövare.

   Gilla

   melkerlarsson

   2 juli, 2021 at 19:38

 2. Så bra att man har säkrad praktik. Kommer han kanske att gå i sin pappas spår och hålla på med kollektivtrafik.

  Gilla

  Tony

  3 juli, 2021 at 07:35

  • Jo, det är jättebra med säkrad praktik. Skolan drevs en gång i tiden av SL, sedan TÅGIA (underhållsbolag) och nu i egen regi. Jag känner många som gått denna utbildning under åren och man är attraktiv på arbetsmarknaden efter genomgången utbildning. Skolan är dessutom liten, det passar sonen utmärkt, dessutom kan jag stötta honom med min fordonskompetens. Det handlar dessutom mycket om el, vilket är framtiden, sonen kommer få skifta bana lite då och då i livet, lär behöva arbeta över 70+ för full pension om man säger så.

   Gilla

   melkerlarsson

   3 juli, 2021 at 18:37

   • Låter jättebra, ja inte 70+ då vill säga 😉

    Gillad av 1 person

    Tony

    3 juli, 2021 at 18:50

   • 70+ är nog verkligheten för pensionen, medelivslängen ökar med ett år på fyra år, så antingen höjer man pensionsåldern, får lägre pension eller skickar in mer pengar i systemet = lägre inkomst under de aktiva åren. Tyvärr är det så….

    Gilla

    melkerlarsson

    3 juli, 2021 at 18:59

   • Absolut.

    Gillad av 1 person

    Tony

    3 juli, 2021 at 19:00


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: