Mina reflektioner

En promenad med hörlurar

with 5 comments

Det är inte softa som jag har hörlurarna på mig när jag är ute och promenerar, men idag skedde ett undantag, jag ville lyssna på en podd. Orsaken till att jag sällan har hörlurar på mig när jag promenerar är hörselintrycken kompletterar det man ser, samt att jag vill vara tillgänglig för omgivningen.

Det är tämligen vanligt att medmänniskor, för mig helt okända, inleder spontana samtal med mig när jag är ute och promenerar, vet inte varför men så har det alltid varit, så jag vill inte se ut som någon som är helt innesluten i sig själv. Jag är dock väl medveten om att exempelvis musik eller ljudbok underlättar träningen och att andra mår bra av att vara lite avskärmade, all heder åt dom, alla är vi olika och tur är väl det, jag skulle inte vilja leva i en värld där alla var som jag, det skulle rent ut sagt vara skittråkigt.

Idag lyssnade jag på podden ”Stjärnbaneret” och de första fyra avsnitten i en serie om de amerikanska politiska partiernas historia, i dessa fyra avsnitt behandlades perioden från USAs självständighet fram till inbördeskriget som bröt ut 1861, synnerligen intressanta avsnitt, ser framemot fortsättningen.

Promenaden förde mig genom såväl Enskededalen som Gamla Enskede, allt med målet att vara hemma vid ca 14:30 för att kunna se matchen mellan Hammarby och Degerfors, vilken underbar känsla det måste varit för den 17-årige debutanten Williot Swedberg att få göra mål ca 90 sekunder efter att han kommit in på plan. Hammarby vann till slut med 5 – 1, det glade såväl mig och sonen.

Totalt blev det en promenad om närmare 10 kilometer idag, trots värmen. Efter middagen ser vi fram emot EM finalen mellan England och Italien.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag har också funderat över detta med lurar i öronen vid promenader. Jag har det ofta för att jag just vill skärma av. Döm om min förvåning men många verkar dras till det som en magnet har jag lurar på mig slår det aldrig fel någon kommer fram och söker kontakt. Det händer inte när jag inte har lurar.

  Gillad av 2 personer

  Sissella

  11 juli, 2021 at 17:59

  • När jag inte använder lurarna så brukar jag låta en lur hänga i högerörat, för att markera att mig kan man prata med, ex när jag handlar i en butik. Personligen har jag inget behov av att skärma av mig, men förstår verkligen de som vill skärma av.

   Gillad av 2 personer

   melkerlarsson

   11 juli, 2021 at 18:27

 2. Jag har alltid en ljudbok i hörlurarna men endast hemma när jag gör så tråkiga saker som att städa. Då blir städningen roligare samtidigt. Ute är jag med hunden och då får han hela min uppmärksamhet. Dessutom träffar jag många bybor här och pratar en hel del med dem.

  Gillad av 2 personer

  Kristallina

  11 juli, 2021 at 18:28

 3. Jag har aldrig med mig några lurar ut på mina promenader och inte ens headsetet för att kunna prata i mobilen. Jag vill också, precis som du, ha med hörselintryck när jag går ut. Men alla väljer själva hur de vill göra och det är väl bra att vi har den friheten 😀

  Gillad av 2 personer

  ibod11 - Ingrid

  11 juli, 2021 at 21:32


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: