Mina reflektioner

Idag besökte jag Hökarängen

with 2 comments

Idag besökte jag bland annat Hökarängen för att inventera tillgängligheten mellan kollektivtrafiken och olika målpunkter som har betydelse för personer med en funktionsnedsättning.

I detta fall handlade det om gångvägar med mera mellan busshållplatser och tunnelbanestationen i Hökarängen och en bostadsfastighet som bebos av i princip enkom blinda personer och personer med en synnedsättning. Utifrån finns det inget som skvallrar om att huset främst är avsett för blinda personer och personer med en synnedsättning, för att förstå det måste man snegla in i porten, på tavlan som listar de boende och vilket våningsplan de bor på är den vanliga texten kompletterad med punktskrift.

I närområdet finns såväl ovanligt många ledstråk och en del skyltning som skvallrar om att det bor många synskadade i just Hökarängen. En motsvarande fastighet som främst är avsedd för blinda personer och personer med en synnedsättning finns även inne på Södermalm.

Även idag var det fruktansvärt varmt ute, ganska jobbigt att arbeta utomhus, även om jag åker kollektivt mellan de objekt jag ska inventera så promenerar jag under en normal arbetsdag ca 6 á 7 kilometer. Det lär även den kommande natten bli en tropisk natt, med en öppen balkongdörr och alla fläktar igång här hemma, vilket katten kommer uppskatta, i natt var han på balkongen hela natten (har kattnät), sedan sov han i sängen hela förmiddagen, han tog sovmorgon helt enkelt. Jag misstänker att han under natten hade tuggat i sig en del flugor och nattfjärilar, smaskens enligt katten.

Written by melkerlarsson

15 juli, 2021 den 00:03

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Låter fint med fastigheterna avsedda för blinda mm. Hoppas de boende också trivs med arrangemangen. Förutsättningarna verkar ju finnas. Visste inte att de fanns. Hoppas luftkonditioneringen fungerar i kollektivtrafiken även i denna exeptionella hetta. Så katten tog igen sig i sängen under fm efter nattens äventyr på balkongen!

  Gillad av 2 personer

  Eva

  15 juli, 2021 at 09:43

  • Det är väl lite si och så med luftkonditioneringen i SL trafiken, där jag bor är det ett gammalt bussavtal, varför de flesta bussarna saknar luftkonditionering, de som har är gamla och den fungerar inte så bra längre. På ex Mälaröarna är det ett relativt nytt avtal och där finns betydligt fler bussar med luftkonditionering. Har tidigare skrivit ett inlägg i ärendet (2019) https://wordpress.com/post/melkerlarsson.wordpress.com/26724

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   15 juli, 2021 at 12:32


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: