Mina reflektioner

En annorlunda resväg

leave a comment »

Under förra veckan tog jag en paus från arbetet med att omhänderta min mammas fd sambos egendom, detta främst på grund av värmen, men idag var det betydligt svalare så jag begav mig åter till hans hus i Järfälla.

Under juli och augusti är pendeltågstrafiken ut mot Järfälla avstängd p g a att man bygger ut järnvägssträckan med två ytterligare spår, så det blir en lite annorlunda resväg med byten vid såväl T-centralen, Akalla och Stora torget i Barkarbystaden innan jag når mitt mål.

Nu börjar jag i alla fall se slutet på arbetet med att omhänderta min mammas fd sambos egendom, jag och sonen har rensat ut arbetsrummet och klädkammaren, saker som fraktas hem till oss respektive till min brors familj är i stort sett utsorterade och alla har fått det dom önskade sig, vilket ju inte alltid är fallet. Jag har börjat frakta hem saker, men det kommer krävas en transport med bil för att få hem allt, en servis fraktar man liksom inte på buss, pendeltåg och tunnelbana.

Buss 175, en sk BRT busslinje, vid Stora torget i Barkarbystaden, fram tills att tunnelbanan öppnar på sträckan Akalla – Barkarbystaden – Barkarby station trafikerar linje 175 sträckan Akalla – Barkarbystaden. I en snar framtid kommer busslinjen utsträckas till Barkarby station när den nya Veddestabron öppnar.

Det Stora torget i Barkarbystaden känns alltmer som ett torg med liv och rörelse ju mer Barkarbystaden växer, många restauranger och butiker bidrar helt klart till att skapa ett levande torg. I närheten hittar man dessutom Barkarby handelsplats med en mängd butiker, där flaggskeppet förstås är IKEA Barkarby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: