Mina reflektioner

En promenad till Ältasjön

with 5 comments

Återigen en dag där man kände sig som gasell på savannen, idag styrde jag stegen mot Ältasjön, detta då det finns ganska mycket skugga utefter vägen vilket är skönt när termometern visar +27-28.

Det blev en skön, men långsam promenad i värmen, under vägen betraktade jag fågellivet, såg bland annat större hackspett, nötväcka, trädkrypare och en mindre korsnäbb, en korsnäbb var det ett tag sedan som jag såg.

Precis som under gårdagens promenad på Skogskyrkogården noterade jag att det var torrt i markerna, på Skogskyrkogården börjar gräsmattorna runt Almhöjden bli ganska så brunbrända. Idag noterade jag att framförallt mindre björkar hade antagit höstfärgerna, många gula löv, medans de större björkarna slokade rejält vilket även gällde många andra träd och buskar. Månne det snart komma regn, ett rejält regn, för det behövs verkligen, inte minst för att minska brandrisken i skog och mark.

När jag kommit ner till Ältasjön mötte jag denna larv på vägen, en dag blir den en fjäril, vilken sorts fjäril vet jag dock ej, inser att jag måste och vill lära mig mer om insekter.

Efter att kommit hem efter något över 9 kilometers promenad ägnades eftermiddagen åt allsvensk fotboll, Kalmar – Djurgården och därefter favoritlaget Hammarby som möter IFK Norrköping, självklart hoppas jag på att Bajen vinner.

Annons

Written by melkerlarsson

25 juli, 2021 den 16:39

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Trevligt!

  Gillad av 1 person

  Fredrik Adetoft

  25 juli, 2021 at 16:47

 2. Regn behövs, men i måttliga mängder! Inget katastrofregn som nere i Europa. Fattar inte hur du orkar gå i denna värme!

  Gillad av 1 person

  Eva

  25 juli, 2021 at 20:25

  • Jo, rimliga mängder, 30 – 50 mm under ett par dygn vore bra. Jag är ”gåoman”, måste röra på mig, att sitta hemma ligger inte för mig.

   Gilla

   melkerlarsson

   25 juli, 2021 at 20:29

 3. Det verkar vara extrem torka i dina trakter och på flera andra håll i landet. Jag hoppas att regnet snart kommer där det behövs. Här har vi inte samma problem och det är inte ofta vi har den sortens torka. Än så länge ska jag kanske tillägga.
  Fin fjärilslarv, oavsett vilken sort det är.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  26 juli, 2021 at 09:56

  • Jo, det har inte regnat på länge och nu börjar hoppet om en svampsäsong med kantareller grusas. Har dock ännu inte gett upp hoppet om trattkantareller och trumpetsvamp mfl läckerbitar, men då måste det regna under augusti/september.

   Gilla

   melkerlarsson

   26 juli, 2021 at 16:13


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: