Mina reflektioner

Blixtrar och dunder samt skyfall

with 4 comments

Vaknade upp med känslan att det fortfarande är två veckors semester kvar, det är en ganska så skön känsla att vakna med en måndag morgon.

Tog det lugnt och åt en tidig frukost och slappade en stund innan det var dags att ge mig ut på dagens första promenad, men innan dess skulle jag sparka upp tonårssonen, men det behövdes inte, han vaknade av sig själv. Undrens tid är med andra ord inte förbi, tonåringar är som Jesus, allt dom gör är ett mirakel.

Under förmiddagen gick jag en runda i närområdet, vilket inkluderade en längre promenad inne på Skogskyrkogården, därefter gick jag hem för att hämta upp sonen. Vi började med att vattna blommor hos några bekanta som är på semester på Island. Därefter styrde vi stegen mot Willys i Sköndal för lite storhandling, förrådet med basmat behövde helt enkelt fyllas på efter några veckors med ”slapp handling” från min sida.

När vi handlat färdigt öste regnet ner på parkeringen utanför, men där stod inte vår bil, jag har varken bil eller körkort, efter en stund började det lugna sig, så sonen och jag började stega hemåt. Jag drog dramaten och sonen släpade på en stor kasse med mat, allt som kunde ta skada av regnet hade vi dock packat i nylonkassar.

Efter ett hundratal meter öppnade sig himmelen, skyfall och åska, vi blev blöta som fiskar, våra paraplyer hjälpte föga, för att inte säga alls. Vi tog oss till närmaste busshållplats, ”Norra Sköndal”, i väntan på någon av våra bussar, 172 eller 173, noterade jag att bussförarna smög in till hållplatsen i låg fart, alltför att inte stänka ned de väntande resenärerna, yrkesförarna från Keolis och Nobina vet vad som gäller och hur man ska göra.

Under dagen kom jag att promenera totalt nästan 15 kilometer, vilket jag är mycket nöjd med.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mysigt med regn, fast inte när man blir blöt ^^;

  Gillad av 1 person

  • Regnet behövdes verkligen, men som sagt inte så skönt att bli blöt som en fisk.

   Gilla

   melkerlarsson

   9 augusti, 2021 at 21:19

 2. Jag måste erkänna att jag bara varit på Willys tre gånger trots närheten. Jag gillar Hemköp i Sköndal fast oftast beställer jag från Mathem så att någon annan bär upp lådorna med kattsand.

  Gillad av 1 person

  maria65a

  9 augusti, 2021 at 22:17

  • Katten här hemma är intränad på ICAs billiga kattsand. Jag gillar mataffärer, Willys är inte så inspirerande, men jag och sonen handlade dock bara bulkvaror idag. Vill jag inspireras besöker jag andra matbutiker än Willys. Kattens favoritmat är dock väldigt billigt på Willys, precis som hans favoritgodis.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   9 augusti, 2021 at 22:26


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: