Mina reflektioner

Sista semesterdagen

with 4 comments

Idag är det min sista semesterdag, nåja den sista semesterdagen var ju formellt sett i fredags, men det är i alla fall den sista lediga dagen. Nu är det inget jag kommer ligga sömnlös över i natt, jag gillar mitt jobb och trivs väldigt bra, skulle förmodligen trivas lika bra även på en annan arbetsplats, jag har lätt för att trivas. Så ibland undrar jag hur det ska gå när jag går i pension, men det löser sig nog.

Nu vet jag ungefär vad som väntar mig när jag kommer tillbaka till jobbet efter semestern, har precis som vanligt hängt med i mailen och besvarat ett par mail som var viktiga att besvara snabbt så att saker och ting inte skulle gå överstyr och kräva stora insatser av mig när jag väl kommer tillbaka.

Idag strövade jag genom Skarpnäcks koloniområde och upp genom Enskededalen innan jag vände åter hemåt, nu är det verkligen skördetid i koloniområdet, äppelträden dignar av frukt och i trädgårdslanden kan man se vitkålshuvuden, en av de grönsaker jag tycker mest om. Av vitkål brukar jag göra pizzasallad, surkål eller sallad för hela veckan.

Jag tillhör de som ger fan i kolonisternas frukt som hänger utöver gångarna genom koloniområdet, men idag hade jag lite tur, jag kom i samspråk med en kvinna som erbjöd mig att smaka av såväl äpplen och plommon, båda var synnerligen goda.

På hemvägen handlade jag lite, med betoning på lite, så här i slutet av sommaren brukar jag under några veckor köra en liten kampanj här hemma, ”äta oss ur skåpen”, jag baserar med andra ord maten på det som redan finns hemma, även konserver har ett bäst före datum. Så jag gräver djupt i skåpen och köper bara hem det som kompletterar det jag redan har hemma.

Även om semestern är slut för denna gång så är det inte slut på semester för i år, jag har sju dagar kvar som jag måste ta ut i år, detta då jag redan sparat så många semesterdagar som jag får, trettio dagar. Tidigare var inte detta något problem då man använde semesterdagar för att sysselsätta sonen under skollov, men nu går han på gymnasiet och kan sysselsätta sig själv ganska så bra.

Annons

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Trevligt med samtal och fruktstund i koloniområdet 😀
  Trivs man så bra med sitt arbete som du gör så är det nog inga problem när semestern är slut. Det är bara att gratulera till en roligt och givande arbete och en bra arbetsgivare. Jag hoppas att majoriteten av alla som arbetar känner likadant.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  22 augusti, 2021 at 20:36

  • Jag ser det så här, båda parter måste bidra, jag måste också bidra för att jag ska trivas på jobbet, jag är flexibel och då är arbetsgivaren flexibel och ger mig stor frihet att styra mina arbetsdagar. Det är väl ungefär som i ett förhållande, båda måste bidra.

   Gilla

   melkerlarsson

   22 augusti, 2021 at 21:08

 2. Du får använda dina semesterdagar som jag gjort sedan 2006 – tagit mig land och rike runt + Danmark för att hälsa på människor jag lärt känna på bloggen. Numera umgås jag mest med dem 😊

  Gillad av 1 person

  maria65a

  22 augusti, 2021 at 21:38


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: