Mina reflektioner

Jag och sonen firade med varsin pizza

with 8 comments

Idag firade jag och sonen hans första dag på gymnasiet genom att gå ner på den lokala pizzerian och äta varsin pizza, tänk vad tiden går, nu har man en son som går på gymnasiet.

När sonen föddes 2005 var jag snudd på 43, jag tänkte då tanken: ”vad gjorde min pappa när han var 43?”, jag kom snabbt på att det var det år jag flyttade hemifrån. När nu sonen börjar gymnasiet är jag äldre än vad min mamma kom att bli.

Den första veckan i skolan är dock en ren introduktionsvecka, idag var han på skolan blott ett par timmar för upprop och en del praktiska frågor, men det lär bli tuffare framöver. En annan sak som förändras är att han numera måste resa till skolan, tidigare har han haft 150 meter till skolan, välkommen till vuxenlivet grabben, nu måste man börja anstränga sig.

Sonen var nöjd med sin första dag, uppenbarligen en typisk utbildning för killar, men det var inte så otippat, enkom en tjej i klassen, jag frågade sonen om hon var snygg, men det fick jag inget svar på.

Detta besök kom även att bli vårt sista besök på den lokala pizzerian, detta då jag fick fel pizza och när jag väl fick en ny hade sonen redan ätit upp sin, kompensation? Nej, och dessutom ett dåligt bemötande, så jag röstar med fötterna, det finns andra restauranger i närområdet. När man väljer att behandla en stamkund illa, en stamkund som firat födelsedagar mm på den lokala pizzerian med en stor arrogans är valet lätt, framgent väljer vi andra ställen än Natalies.

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Man fick barn tidigare förr. (Och får kanske fortfarande ute i landet) Om mina barn gjort som jag gjorde hade jag haft nio barnbarn nu istället för ett 😳
  Idag fick jag en bild från min spärrkurs 1986. Jag ser ut som ett barn. 6 månader senare väntade jag barn. Fast det hade inte med spärrkursen att göra 😁
  Min mormor och morfar var 50 när jag föddes.

  Gillad av 1 person

  maria65a

  23 augusti, 2021 at 21:37

  • Min släkt är gammal och död, min mormor fick barn när hon hade passerat 40, morfar var över 60, morfar har jag aldrig träffat. Morfar hade dock barn sedan tidigare vilka alla överlevde min mamma. Min farmor var också ganska gammal med den tidens mått, väl över 30+ när hon började skaffa barn då hon bodde i Chicago på 1920-30-talet. Man fick helt klart barn tidigare förr, men som jag brukar säga, barn ska inte ha barn och gamla gubbar ska heller inte skaffa barn även om dom kan.

   Gilla

   melkerlarsson

   23 augusti, 2021 at 21:48

 2. Hoppas att han kommer att trivas i skolan. Det händer mycket i den åldern. Men det gör till.

  Gillad av 1 person

  maria65a

  23 augusti, 2021 at 21:38

 3. Hoppas att sonen kommer att trivas och komma in i allt på ett bra sätt. Men, haha, inte kan man ställa sådana frågor till sin tonåring 😀 Om några år kanske han svarar även på liknande frågor och det är nog bara att acceptera att det dröjer innan pappa får något svar 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  24 augusti, 2021 at 15:43


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: