Mina reflektioner

Ett av de mer udda fynden

with 4 comments

När jag, oftast i sällskap med sonen, har varit hemma hos min fd mammas sambo och röjt efter hans bortgång har vi hittat en del udda prylar, undrar inte om den korkpistol jag hittade för någon vecka sedan toppar listan på udda prylar.

Detta fynd väcker många frågor, för det första så är den tillverkad i plast, ett material som inte var så vanligt förekommande under hans barndom på 1940-talet. Hade plast då varit ett vanligt material så hade förmodligen staten inte prioriterat import av plastleksaker under andra världskriget, endast ett 50-tal skepp per år kunde lämna Sverige för handel med utlandet och då enkom handel med neutrala stater, vilket främst kom att bli Argentina. Så att man under dessa omständigheter skulle importera korkpistoler känns tämligen långsökt.

Jag tror snarare att Lennart, min mammas fd sambo, har fått denna korkpistol när han gick i pension 2001 eller under en femkamp på Gröna Lund, vad vet jag, men det var kul att hitta en korkpistol i gömmorna. En korkpistol har jag tidigare bara sett i serietidningar.

Written by melkerlarsson

30 augusti, 2021 den 06:29

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Troligen är det en nyare modell, den ser lite billig ut. Knallpulver i remsor och små plastskott och senare i ollonskott i metall hade jag till mina pistoler i barndomen. Jag hade nog aldrig någon korkpistol vill jag minnas.

  Gillad av 2 personer

  Tony

  30 augusti, 2021 at 07:07

  • Jo, den känns lite billig, men låter ordentligt när man trycker in avtryckaren, katten blir i alla fall rädd. Har inte sett en knallpulverpistol på evigheter, undrar om sådana finns kvar idag?

   Gillad av 2 personer

   melkerlarsson

   30 augusti, 2021 at 07:14

 2. Kul fynd men kanske inget du eller din son är intresserad av att ha kvar. Men det väcker minnen hos mig, mest av knallpulverpistoler, och det är kanske lite nostalgi för din del också.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  30 augusti, 2021 at 14:33

  • Inget vi kommer spara någon längre tid, men kul att hitta, vi skrattade gott, den låter en del när man avfyrar den, då blir katten rädd.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   30 augusti, 2021 at 14:36


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: