Mina reflektioner

Jag anpassar mig till det nya normala

with 13 comments

Det har blivit alltmer uppenbart för mig att hemarbete kommer bli ”det nya normala” även efter det att pandemin har blåst över, på jobbet står det nu klart att vi framgent kommer ha 5 á 6 kontorsplatser per 10 anställda. Det blir m a o fri sittning, kallas populärt ”aktivitetsbaserat kontor”, vissa dagar kommer det säkerligen bli svårt att hitta en kontorsplats.

Dessutom kommer det pågå en ombyggnad av kontorslokalerna under 2022, vilket minskar antalet platser ytterligare, så jag räknar med att det blir betydligt mer hemarbete framgent och då måste jag växla upp här hemma och anpassa mig. Att sitta vid köksbordet som jag gjort under de senaste 20 – 25 åren när jag arbetat hemma duger inte längre, jag behövde helt enkelt skaffa ett skrivbord där såväl privata datorer som jobbdatorn kan vara igång samtidigt. En massa förvaringsutrymmen behövs inte längre, det papperslösa kontoret är äntligen här.

Noterade när jag var inne på IKEAs hemsida att jag kunde beställa skrivbordet och få det hemkört till dörren vilket känns ganska så givet jämfört med att åka till IKEA och leta upp paketet i tag själv lagret för att därefter släpa det till kassan och sedan hem på bussen, så självklart väljer jag att få det hem till dörren. Detta trots att det kostar en extra slant och under förmiddagen kommer paketet.

MICKE Skrivbord, vit105x50 cm 749:-

En sak är säker, sonen kommer att få montera skrivbordet, han köpte nämligen ett exakt likadant skrivbord för några månader sedan till sin speldator och skrivbordet monterade han med bravur, han är riktigt duktig på att montera IKEA möbler. Fördelen för mig var att jag kunde testa vad som fick plats i lådor och skåp innan jag beställde samma skrivbord till mig.

Katten får nu skaffa sig nya vanor när han vill störa mig när jag arbetar vilket han gärna gör, han vill ha uppmärksamhet från såväl mig som digitala mötesdeltagare, framgent får han hoppa upp på skrivbordet istället för köksbordet, han lär sig nog snabbt.

13 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Snyggt bord, men 50 cm är det tillräckligt djupt att vila underarmar på under en lång arbetsdag. Kul med katten att han skall vara med och gärna på tangentbordet 🙂

  Gillad av 2 personer

  Tony

  1 september, 2021 at 07:02

 2. De digitala mötena har inneburit att både barn och katter varit närvarande 😀
  Jag övertog sonens gamla hörnskrivbord och ställde det i vardagsrummet. Nackdelen är (ser att jag borde ha ett ”Micke” istället) att jag samlar på mig för mycket papper och saker i hyllorna som hör till bordet. Det fick mig att bestämma mig att dagens hemmaplan är att sortera in alla viktiga papper i mitt pappersarkiv istället för att ha det i en knökfull låda.
  Att beställa hemkörning är bekvämt och vi har väl nått den åldern att man får vara bekväm utan att behöva förklara sig? inte ens om man äger en bil.

  Gillad av 2 personer

  maria65a

  1 september, 2021 at 07:14

  • Man har träffat allehanda djur och barn på de digitala mötena, vid ett möte deltog en kollegas mamma! Det finns nackdelar med att ha för mycket hyllor etc, finns dom så nyttjar man dom, jag har blivit alltmer restriktiv med att spara saker. Med åldern har jag kommit att prioriterar min egen tid högre och högre, så jag är numera beredd att köpa mig fri och beställa hemkörning även om det kostar lite. Likaså att köpa andra tjänster.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   1 september, 2021 at 07:59

 3. Bordet ser trevligt och praktiskt ut. Att beställa hemleverans till dörren gör vi med det mesta numera. Det var faktiskt en positiv grej coronan förde med sig. Vi har inte heller bil och dessutom har vi krångligt att åka kollektivt pga omfattande vägbyggen som begränsar framkomligheten. Vi betalar hellre en slant för hemkörningen. Katten kommer säkert att stormtrivas på det nya bordet.

  Gillad av 2 personer

  Eva

  1 september, 2021 at 09:22

 4. Det är nog en bra idé att ordna till en lite mer ergonomisk arbetsplats hemma när det nu verkar bli mer hemarbete. Egentligen borde arbetsgivare bekosta hemmakontor åt alla anställda som nu förväntas fortsätta som under pandemin. Det är smidigt att beställa hemleverans från Ikea. Deras paket är visserligen platta men väldigt tunga. Hoppas sonen ställer upp på att fixa monteringen men annars blir det nog inga problem för dig heller. Katten är säkert väldigt nöjd med att du arbetar hemma oavsett var du har dina datorer 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  1 september, 2021 at 20:18

 5. Arbetsgivare har ju en skyldighet att se till att arbetsplatsen är ergonomisk och arbetsmiljön lika ”bra” som på den vanliga arbetsplatsen om de erbjuder möjlighet att jobba hemifrån.

  Gillad av 1 person

  maria65a

  6 september, 2021 at 19:53

  • Visst är det så, jag tillhör de smidiga, får jag något så ger jag något, en del på jobbet är väldigt formella av sig. Hörde en som sa att hennes utgifter för kaffe ökat när hon jobbade hemma, 😮‍💨 men du har säkert tjänat på något kontrade jag med, men det fattade hon inte 😮‍💨

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   6 september, 2021 at 20:00

   • Hahahahaha, det gäller att vara sniken om möjlighet finns. Jag dricker mindre mängder kaffe när jag jobbar hemifrån. Bättre för magen

    Gilla

    maria65a

    6 september, 2021 at 20:29

 6. Och nu hamnade svaret under fel inlägg, skulle ju till inlägget om cellkontor 😀

  Gillad av 1 person

  maria65a

  6 september, 2021 at 19:54


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: