Mina reflektioner

Sonen gör framsteg

with 5 comments

När jag i veckan besökte Videogrillen här hemmavid för att köpa mat till mig och sonen insåg jag att sonen gjort ”stora framsteg” när det kommer till vad han kan acceptera för tillbehör på en hamburgare.

För något eller några år sedan var det: bröd, hamburgare och ketchup, därefter utökade han repertoaren då han även accepterade bacon och ost, när jag nu i veckan gick ner till ”Videogrillen” och handlade vill han även ha dressing, lök och tomater på sin hamburgare.

Va…. han ville ha lök och tomater på hamburgaren, två tillbehör från grönsakslandet? Sonen överraskade mig verkligen, för att inte säga chockade mig, grönsaker är inte hans bästa gren om jag säger så, men tidigare i veckan tog han även av salladen som jag serverade till pastan, så trägen vinner, eller så är det något som är skumt, något jag inte känner till? Eller har han fått syn på en tjej som är vegetarian och insett att han sakta men säkert måste börja förflytta positionerna? Jag lär aldrig få svaret på denna gåta.

Det blev ingen direkt kulinarisk kväll, men vi båda blev rejält mätta, en annan intressant detalj är att sonen sedan han började gymnasiet för snart två veckor sedan bara haft positiva kommentarer när det kommer till skollunchen, när han gick på högstadiet sågade han skollunchen på daglig basis.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Positivt att din son vågar testa nya grejer. En av mina bröder är 27 år och petar fortfarande på tallriken 😉

  Gillad av 1 person

 2. Man upphör aldrig att förvånas som förälder.

  Gillad av 1 person

  maria65a

  3 september, 2021 at 09:01

 3. Smaksinnet behöver en del år för att mogna. Min yngsta dotter växlade mellan att vilja ha broccoli och potatis som liten. Förmodligen åt hon mer variationsrikt än så men det är så jag minns det 😀 Jag tror att pannkaka dög också. Skönt att din son börjar få ett mer utvecklat smaksinne, oavsett orsak. Det blir liksom lite lättare då.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  3 september, 2021 at 18:06


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: