Mina reflektioner

En promenad hemmavid

with 10 comments

Idag fick det bli en promenad hemmavid, att promenera är ett måste för min del när jag under veckorna sitter fast framför datorn, under promenaden löste sig detta med vad det skulle bli för mat, det fick bli en lasagne med bandpasta istället för lasagneplattor, det sistnämnda är sonen av någon orsak inte särdeles förtjust i.

Idag strövade jag mestadels runt på Skogskyrkogården, i princip hela Skogskyrkogården, dock satte jag mig en stund på en bänk och tittade igenom den kommande veckan i jobbtelefonens kalender, blockerade lite tider för att hinna med annat än möten. Jag avbokade vissa möten och accepterade andra möten, en ganska normal syssla för mig en söndag. När jag väl kom efter att ha tittat in på Hemköp och handlat hade jag avverkat nästan 12 kilometer, det känner jag mig tämligen nöjd med.

Sju Brunnars stig sedd från Almhöjden, den vyn framkallar minnen för min del. Uppe på Almhöjden satt jag och laddade upp inför en begravning, inte vilken begravning som helst utan det var jag som skulle vara officiant på denna borgliga begravning av en vän som gick bort tidigt. Det var 1994 och året därpå tog jag på mig ytterligare ett uppdrag som officiant på en borglig begravning, det är en erfarenhet jag inte vill vara utan, men ett uppdrag jag därefter vänligen tackat nej till.

Written by melkerlarsson

5 september, 2021 den 16:20

10 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lasagne är alltid en vinnare oavsett vilken sorts pasta man använder 😀 Pastarätter i allmänhet är goda och de ska gärna vara krämiga. Men jag gillar även makaroner med vegobollar och ketchup.
  Jag har också varit officiant på en borgerlig begravning, min svärfars. Det gick bra och alla sa att de var nöjda men jag gör helst inte om det.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  5 september, 2021 at 18:58

  • Första gången så var jag inte så uppsjungen på vad som fanns i kapellet, så jag lånade en hink och spade av grannfamiljen. Denna fyllde jag med sand från en sandlåda på gården och tog med till kapellet, vilket var mycket uppskattat av de närvarande barnen som fick hjälpa till när ”jorden” skulle läggas på kistan.

   Gilla

   melkerlarsson

   5 september, 2021 at 19:54

 2. Man kan aldrig gå för mycket på Skogskyrkogården. Jag brukar då och då gå in i Visitors center och kolla filmen om Skogskyrkogården.

  Gillad av 1 person

  maria65a

  5 september, 2021 at 20:36

  • En helt underbar plats, Visitors center var jag inne på idag, kan inte få nog av utställningen.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   5 september, 2021 at 20:39

   • Jag fascineras fortfarande av tallarna på kyrkogården och att fröna till dem drivs upp utomlands för att planeras på plats. Tidigare tyckte jag att det var tall som tall.

    Gillad av 1 person

    maria65a

    5 september, 2021 at 20:48

   • Visste inte att fröna drevs upp utomlands, intressant, har ofta funderat på hur de idag ganska gamla tallarna ska kunna ersättas utan att Skogskyrkogården förlorar sin karaktär. Man kan ju liksom inte kalhugga hela Skogskyrkogården, Skogskyrkogården är verkligen som en stadspark för oss som bor i närheten, såvida man visar respekt.

    Gilla

    melkerlarsson

    5 september, 2021 at 21:05

   • Tydligen drivs träden upp i Sverige sedan några år ( https://vaxtforum.se/aktuellt/nischad_p_f_r_kning/ ) men det var en dokumentär om arkitekterna bakom Skogskyrkogården på SVT för några år sedan. Väldigt intressant program.

    Gillad av 1 person

    maria65a

    5 september, 2021 at 21:09

   • Såg den dokumentären på SVT play under pandemins första fas, efter att jag hade haft corona så fanns det inte så mycket att göra. Plöjde allt som fanns på SVT play under våren 2020 när det inte fanns så mycket annat att kolla på. Den dokumentären var mycket bra! Till hösten kommer arkitekturmuseet visa en utställning om Sigurd Lewerentz (en av arkitekterna).

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    5 september, 2021 at 21:16

   • Åh! Jag har aldrig besökt arkitektmuseet. Än.

    Gillad av 1 person

    maria65a

    5 september, 2021 at 21:17

   • Väldigt trevligt museum, sonen som är en mycket van museibesökare, pappa har haft en viss inverkan, gillade det också.

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    5 september, 2021 at 21:29


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: