Mina reflektioner

Nyanser av grått

with 4 comments

Rubriken syftar inte på dagens väder utan på dagens besök hos frisören under den tidiga förmiddagen, innan jag reste mig från stolen efter avslutad klippning blickade jag ner på golvet runt stolen, som vanligt bara grått hår, inte ett spår av någon annan kulör.

En gång i tiden hade jag ljust hår eller blont om man så vill, men detta har numera bytts till grått, ljusgrått kanske, när jag tittar mig i spegeln ser håret inte så grått ut, men ett besök hos frisören avslöjar sanningen, håret är grått och inget annat. Har noterat att en del män i min ålder färgar håret, det skulle aldrig fall mig in, när man närmar sig sextio blir håret grått och för min del är det inget jag bryr mig det minsta om, ganska skönt att det händer något även när man blir äldre,

Written by melkerlarsson

8 september, 2021 den 10:09

Publicerat i Skarpnäck

Tagged with , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag ungefär samma inställning. Jag har aldrig heller färgat håret utan låter det vara som det är. Nu har jag naturliga slingor i grått och jag har inte något emot om det blir helgrått. Ganska skönt faktiskt att inte bry sig så mycket 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  8 september, 2021 at 16:36

 2. Tur att det finns såna som jag som stöder färgbranschen. Jag har haft min riktiga hårfärg en gång sedan 1977 och noterade då att det numera är rätt så mörkt grått. Men jag gillar färger och har haft alla färger utom grönt genom åren.

  Gillad av 1 person

  maria65a

  8 september, 2021 at 17:39

  • Minns en konsert med gruppen ”Blondie” i slutet av 70-talet, en kompis färgade sitt blonda hår grönt inför konserten med grön karamellfärg. Det blev ganska varmt och svettigt framme vid scen där alla stod och trängdes, så färgen rann ner i hans ansikte. Det tog veckor för att inte säga en á två månader innan han återfick en normal ansiktsfärg, under den tiden omnämndes han som ”Hulken” i bekantskapskretsen.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   8 september, 2021 at 21:37


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: