Mina reflektioner

Porslinstransport

with 5 comments

När min mamma tröttnade på att jag aldrig önskade mig något när jag fyllde år eller till jul så bestämde hon sig för att jag skulle få en finservis, Gröna Anna, hon portionerade ut den över födelsedagarna och julen med början tidigt 80-tal, de sista delarna fick jag väl i mitten av 80-talet.

Min mamma gillade själv servisen, Gröna Anna, så hon köpte även den till sig själv och efter hennes bortgång fick hennes sambo behålla den, men nu när även han gått bort flyttar min mammas Gröna Anna hem till mig och kompletterar alla de delar jag redan har.

Hemma hos mig degraderades dock Gröna Anna från finservis till vardagsporslin för mer än trettio år sedan, detta då min mamma inför flytten hem till sin sambo delade upp min mormor och morfars brölloppservis mellan mig och min bror. Att ha två finserviser kom inte på fråga för min del, saker är ju till för att användas.

Jag och sonen har ju släpat hem en hel del saker från min mammas fd sambo med buss, pendeltåg och tunnelbana, men att släpa hem en servis på det sättet kändes mindre klokt, så idag fick servisen och en massa andra saker åka bil från Järfälla hem till Skarpnäck. Därmed är allt vi ska ha hemtransporterat, nu återstår bara resten.…

En del av det porslin som fraktades hem idag

Written by melkerlarsson

12 september, 2021 den 14:51

Publicerat i Mat & Dryck

Tagged with , ,

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gröna Anna var nog en populär servis och mina föräldrar hade också den. Kul att få återse den här 😀 Det var nog ett klokt beslut att ta hem porslinet med bil. Det väger ju en hel del och är otympligt att släpa på.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  12 september, 2021 at 19:19

 2. Åh, jag hade oxå velat ha en Gröna Anna som vardagsservis

  Gillad av 1 person

  maria65a

  12 september, 2021 at 19:52

  • Jo, den är väldigt fin, nu är det ju slumpen som gjort den till vardags servis, men jag är nöjd med det och förmodligen även min mamma oavsett var hon numera befinner sig.

   Gilla

   melkerlarsson

   12 september, 2021 at 20:01

   • Jag tycker att fina saker ska användas varje dag. Finporslin känns lite 1952.

    Gillad av 1 person

    maria65a

    12 september, 2021 at 20:02

   • Mitt finporslin från min mormor och morfars bröllop 1932, kör jag i diskmaskinen, man ska använda sakerna. Sonen kommer ändå att kasta en hel del av detta när jag i en framtid checkar ut. Så använd grejerna, varför ska det stå och samla damm, dagens barn vill ändå inte ärva det. Finporslin känns mycket gammaldags om jag säger så.

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    12 september, 2021 at 20:08


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: