Mina reflektioner

Jag röjer här hemma

with 4 comments

Efter att ha ägnat sommaren åt att omhänderta ett dödsbo, där mycket av arbetet bestod av att röja, värdera, prioritera och slutligen se till att det som skulle kastas hamnade på återvinningscentralen, så blev jag inspirerad att göra samma sak hemmavid.

När jag städade i dödsboet blev jag pinsamt medveten om att de typer av saker jag undrade varför han hade sparat på hade jag också sparat på, bara för att dom fått plats i en låda någonstans, jag hade aldrig behövt fundera på om de skulle kastas. Ett annat bra skäl att spara saker är att det kan ”vara bra att ha”, men behöver jag verkligen 25 – 30 stycken USB-kablar av samma sort? Förmodligen inte.

Dessutom har jag rensat i mitt förråd av gamla mobiltelefoner, när man bytt mobil på jobbet eller privat så har den gamla hamnat i en låda i min 1800-tals chiffonjé, men där började det nu bli ganska fullt med avlagd hemelektronik. När sonen var yngre ville han bara ha äldre mobiler, ingen Smartphone där inte, så då var dom bra att ha, men sonen har bytt inriktning i livet så numera är det Smartphones som gäller. Så ut med det gamla och vips så hade jag mycket mer plats i chiffonjén, vad jag i framtiden kommer att fylla utrymmet med får framtiden utvisa.

Var och vad jag röjer bort i nästa etapp får framtiden utvisa…. men röja ska jag, eller ”döstäda” som min pappa säger, nåja, jag ska bara röja, att ”döstäda” får min pappa och hans fru ägna sig åt.

Written by melkerlarsson

16 september, 2021 den 07:18

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag städade bort en hel del saker härom året och precis som du hade jag en låda med olika kablar. Åkte till ÅVC och var väldigt nöjd till jag något år senare letade efter kabeln till min gamla externa hårddisk. Jag hade ett ex som direkt när han köpte en pryl med lös kabel märkte upp den med en tejp som visade till vilken pryl den tillhörde. Jag funderar fortfarande, dryga tio år senare, på att göra likadant.

  Gillad av 2 personer

  maria65a

  16 september, 2021 at 08:08

  • En del ex hade kloka idéer, även om det kan vara svårt att erkänna det. Jag var väldigt noga med att spara udda kablar, i alla fall ett tag till, för jag vet inte riktigt vad dom ska anslutas till, men en vacker dag kanske jag kommer på det.

   Gillad av 2 personer

   melkerlarsson

   16 september, 2021 at 08:31

 2. Jag rekommenderar att flytta med jämna mellanrum 😀 Under mina tre flyttar de senaste sju åren har jag röjt och gjort mig av med massor av bra-att-ha-grejer. Prydnadssaker, elektronik (många kablar) och massor av verktyg typ elektriska sågar av olika slag. Det är lika skönt varje gång antalet oanvända ägodelar krymper och jag har aldrig ångrat mig. Hoppas att det känns lika självklart och bra för dig när du har röjt färdigt. Men tyvärr samlar man ofta på sig nya pryttlar och snart är nog dina lådor fyllda med något igen.

  Gillad av 2 personer

  ibod11 - Ingrid

  16 september, 2021 at 15:57

  • Det är min erfarenhet, flytta ofta så löser det sig, så var det för mig mellan 1991 och 2004 då jag flyttade väldigt ofta. En annan erfarenhet är att när man bär ner saker i källarförrådet eller upp till vindsförrådet bör man direkt överväga att istället gå med sakerna till grovsoprummet.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   16 september, 2021 at 17:05


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: