Mina reflektioner

Krämig tomatpasta med citron och mozzarella

with one comment

En underbart enkel pasta, en klassisk pastarätt som passar lika bra till vardags som till helgen. Har serverat denna flera gånger hemmavid och sonen älskar den.

Ingredienser:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g körsbärstomater eller andra småtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk finrivet citronskal (samt eventuellt lite extra till servering)
  • 1 msk socker
  • 2 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk salt
  • 4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g)
  • svartpeppar
  • 1 mozzarella (älskar man mozzarella kan man gott addera ytterligare en)

Gör så här:

  • Skala och hacka vitlöken. Halvera tomaterna. Fräs vitlöken i oljan på medelvärme tills den får lite färg. Tillsätt tomaterna och tomatpurén och låt koka ihop ca 15 minuter. Mosa sönder tomaterna med en slev eller trägaffel.
  • Tillsätt grädde, citronskal, socker, chiliflakes och salt. Låt koka ca 5 minuter.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och tillsätt pastan i såsen och värm till en krämig pasta. Lägg upp, toppa med mozzarella och peppar och gärna citronskal.

Written by melkerlarsson

29 september, 2021 den 17:05

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Det låter gott, Melker! Testar jag!

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    3 oktober, 2021 at 18:11


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: