Mina reflektioner

Åt ute i kväll

with 8 comments

Idag behövde jag inte laga mat till någon annan än mig själv, så jag valde att låta någon annan laga maten till mig, jag gick helt enkelt ut och åt i närområdet. Så i kväll åt jag middag på Chow Tahi i Skarpnäck, som vanligt mycket gott.

Vad jag äter i morgon har jag ingen aning om, kanske äter jag ute, kanske äter jag hemma, vem vet? Det finns så mycket att välja på i närområdet.

Även om sonen inte var med i kväll så finns det något som verkligen gläder mig numera och det är att sonen utvecklats rejält när det kommer till mat, han kommer hem från skolan och berättar hur god skollunchen var, så har det varit sedan han började gymnasiet i augusti. Idag serverades det nötfärsbiffar, klyftpotatis och bearnaisesås, vilket ju låter riktigt gott, så jag hade god lust att ta bussen till Älvsjö och besöka sonens skolmatsal, men det skulle nog inte sonen uppskattat.

Written by melkerlarsson

8 oktober, 2021 den 20:52

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hahaaa skulle vilja se sonens min om du valde att vara med honom en dag i skolan

  Gillad av 2 personer

  maria65a

  8 oktober, 2021 at 20:54

 2. Så kul att höra att sonen gillar maten för ofta får man höra hur dålig maten är som serveras. Det var som när min mor låg på lasarettet härom veckan då var hon lyrisk över hur god maten var och vilka stora portioner de serverade på lasarettet, då har hon ändå varit en mästare på god matlagningen genom åren.

  Gillad av 1 person

  En vanlig man

  9 oktober, 2021 at 06:59

  • Jo, när jag tittar på matsedeln i hans skola blir jag riktigt sugen. Eleverna består till +95% killar så att jag tror att menyn är lite killanpassad, det passar min son. Min pappas fru låg på sjukhus en vecka nyligen, hon har parkinson och berömde maten varje dag på Facebook, hon har arbetat i matvärlden hela sitt liv, så det var en riktig matkritiker dom hade som patient, men hon var mycket nöjd. Har själv arbetat i storkök en gång i tiden, jag var väldigt engagerad, men det fanns dom som inte var det och då blev det därefter.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   9 oktober, 2021 at 16:47

 3. Livet blir så mycket enklare om alla i hushållet gillar variation och lite av varje när det gäller mat. Det är nog vanligt att smaken utvecklas i den åldern, till lycka för alla föräldrar 😀 Men det låter som en trevlig idé att äta ute och slippa matlagning när du bara har dig själv att tänka på.

  Gillad av 2 personer

  ibod11 - Ingrid

  9 oktober, 2021 at 15:25

 4. Håller med! Mina barn gillar också maten. Jag blir avis på alla tillbehör de har. Dottern gör tonfisksallad, då det ibland finns tonfisk på salladsbordet! Olivolja, flingsalt, div bönor, linser, Oliver, majs mm finns också! Rena lyxen ju! 🙂

  Härligt gå på restaurang!

  Gillad av 1 person

  Snikmorsan

  17 oktober, 2021 at 10:33

  • Skolmaten är helt klart underskattad, när jag gick i skolan (typ på medeltiden) så gillade jag maten, gillade jag rätterna hemma så var dom helt okej i skolan. När jag läser sonens matsedel blir jag ofta sugen på att åka dit och äta lunch, men han skulle inte gilla det om jag säger så.

   Gilla

   melkerlarsson

   17 oktober, 2021 at 21:11


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: