Mina reflektioner

Hann med en promenad mellan mötena

with 5 comments

Idag arbetar jag hemma, men hann med en promenad mitt på dagen, för att dels få röra på mig, dels handla mat och att därutöver få njuta av ljuset medans solen är uppe.

Jag tog med mig en av mina dramaten och styrde stegen mot Hemköp, med en omväg via Skogskyrkogården, på dammen framför Skogskrematoriets kapell hade ett tunt istäcke lags sig. Istäcket påminde mig om att jag är glad över att min pappa för några år sedan tog det kloka beslutet att sluta åka långfärdsskridskor och att skridskosegla, skridskorna är numera sålda.

Min pappa närmar sig 84 år, det finns många faror som lurar ute på isarna, iskanter som kan få en att falla och naturligtvis kan man gå igenom isen vilket han gjort flera gånger. Är man till åren kommen kan detta vara en genväg till livet efter detta att hamna i en vak, så jag är glad att han tog detta beslut på egen hand utan påtryckningar från mig, min bror och barnbarnen.

Written by melkerlarsson

29 november, 2021 den 14:05

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Såg att vägen till Hemköp från gamla Tyresövägen var avstängd. Ska det bli nya hus längs kanten eller drar de bara om rör tro?

  Gilla

  maria65a

  29 november, 2021 at 14:38

 2. Isar ska man vara väldigt försiktiga med att ta sig ut på. Är man erfaren och kunnig och dessutom har rätt utrustning så är det kanske inte livsfarligt om man hamnar i en vak. Men då ska man nog inte vara 84 år så din pappa tog ett klokt beslut.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  29 november, 2021 at 18:55


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: