Mina reflektioner

En vit promenad i närområdet

with 7 comments

Efter en kulturell fredag med besök på ArkDes och Moderna museet så höll jag mig på hemmaplan denna lördag, som när jag vaknade trodde var söndag, men insåg snabbt att jag tänkt fel, skönt att det inte var tvärtom.

Efter frukost och övriga morgonbestyr lämnad jag den sovande katten och gick ut på promenad, noterade direkt att vi närmar oss jul, för på Skarpnäcks Allé hade försäljningen av julgranar inletts. Efter en stund passerade jag en pulkabacke och där rådde det full aktivitet, mängder med barn och föräldrar som åkte så det stod härliga till och till den milda grad att det tunna snötäcket skrapats bort. Undrar om jag någonsin mer kommer att åka pulka? Sannolikt inte!.

Därefter fortsatte jag in på Skogskyrkogården, hoppas att konflikterna kring pulkaåkandet vid Almhöjden inte upprepas i år, med andra ord att föräldrarna går till en annan backe med sina barn. Jag hade personligen inte brytt mig om det hade åkts pulka på den kyrkogård där min mamma ligger, men jag känner en kvinna som regelmässigt besöker sin dotter på Skogskyrkogården och hon tar väldigt illa vid sig av pulkaåkandet. En kyrkogård är en kyrkogård och ingen lekplats även om backen kan se inbjudande ut.

Efter ett varv inne på Skogskyrkogården styrde jag stegen mot Hemköp, där inhandlade jag basen för den kommande veckans mat. För stunden baserar jag matlagningen på det som redan finns hemma, så det var ingen tyngre matkasse jag behövde bära hem.

Written by melkerlarsson

4 december, 2021 den 14:46

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det kommer kanske barnbarn som du får åka pulka med 😁

  Gillad av 1 person

  maria65a

  4 december, 2021 at 14:58

  • Med tanke på min och sonens ålder så undrar jag om man åka pulka med en rullator? 😂🤣😂

   Gilla

   melkerlarsson

   4 december, 2021 at 15:02

   • Äsch, du håller dig i form med dina promenader så du kan nog åka pulka om 20 år

    Gillad av 1 person

    maria65a

    4 december, 2021 at 15:03

   • Väntar sonen lika länge som jag gjorde med att skaffa barn så är jag 86 😱

    Gilla

    melkerlarsson

    4 december, 2021 at 15:04

 2. Det är fantastiskt så fina fotovyer det finns på Skogskyrkogården. Tryggt att veta att man har mat hemma för hela veckan. Särskilt med de låga temperaturer som väntar i början av veckan.

  Gillad av 1 person

  Eva

  5 december, 2021 at 10:46

  • Jo, har vandrat runt där sedan 2004 när jag flyttade hit, man hittar ofta en ny vinkel. Bara Almhöjden i sig kan man fotografera ur väldigt många vinklar och skilda nivåer.

   Gilla

   melkerlarsson

   5 december, 2021 at 15:08

 3. Vad fint och vintrigt det är hos dig nu 😀 Jag kan inte påstå att jag längtar efter att åka pulka och inte lär det bli aktuellt heller. Men om jag mot förmodan skulle få barnbarn så skulle jag, om jag hade förmågan, gärna ställa upp för deras skull. Kanske skulle det t o m vara kul 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  5 december, 2021 at 18:51


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: