Mina reflektioner

En kylslagen promenad

with 4 comments

Idag vaknade jag tidigt, det var fortfarande mörkt när jag åt frukost, att man äter frukost när det är mörkt ute en söndagsmorgon torde vara ett ålderstecken, men jag tog igen detta efter frukosten och duschen då jag somnade om på sängen i sällskap med katten.

Även idag höll jag mig på hemmaplan, det blev en promenad i Enskededalen och i delar av Gamla Enskede, under promenaden funderade jag över de arbetsveckor som är kvar innan julledigheten, jag planerade och slängde några blickar i jobbmobilens kalender, avbokade några möten och bokade några nya möten. Det finns ju även en risk för nya restriktioner, att jobba hemma så mycket som möjligt verkar ligga ganska nära till hands, så jag funderade även på vilka möten som kommer behöva genomföras fysiskt, kan dessa skjutas upp eller kan jag boka ett större mötesrum så att dessa går att genomföra.

För några dagar sedan frågade jag sonen vilken mat han ville ha på sin födelsedag, han fyller år några dagar innan jul. Hans svar förvånade mig, han ville ha julmat, jag har inte lagat traditionell julmat på flera år och då var sonen inte så särdeles intresserad av julmat. Så jag förslog honom en meny med såväl traditionella julrätter som några tillägg jag gjort för att få fram mer grönsaker på julbordet, han tyckte att allt lät intressant, förutom något av det grönsaksbaserade.

När jag ändå inte behövde handla något för de närmaste dagarna passade jag på att handla en del till julbordet, sådant som likaväl kan köpas nu, såsom inlagda rödbetor, saltgurka, senapsfrön mm, inga färskvaror med andra ord.

Written by melkerlarsson

5 december, 2021 den 15:45

Publicerat i Årstider, Skarpnäck

Tagged with , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det här var året då din son förvånade dig matmässigt mest hela tiden.

  Gillad av 1 person

  maria65a

  5 december, 2021 at 16:22

 2. Hahaha, då har jag varit gammal sedan jag var väldigt ung 😀 Men som tonåring hämtade jag frukosten till sängen och låg sedan och läste till lunchtid om jag inte hade annat inbokat.
  Kanske återupptäcker du glädjen med julbord eller så får du bekräftelse på att du har gjort rätt som har slutat med det. Kul i alla fall att din son vill testa så mycket olika maträtter.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  5 december, 2021 at 20:08

 3. Kul med sonens vidgade vvyer! Här längtar vi också efter julmat. Vi brukar bara göra sånt vi gillar, inga, styltor och konstigheter😉👍

  Gillad av 1 person

  Snikmorsan

  6 december, 2021 at 01:15


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: