Mina reflektioner

Den stora fettranden och svålen blev fågelmat

with one comment

Den stora fettranden och svålen från julskinkan som jag griljerade nu i kväll skars bort och kommer att bli fågelmat, för så här års behöver småfåglarna fett, det kan dom i och för sig få från i nötter och frön, men resterna från vårt julbord är ännu fetare.

Så varför slänga fettranden och svålen från julskinkan när den gör större nytta på fågelbordet? Det kostar på att som en liten fågel hålla värmen under vintern så fettranden och svålen gör större nytta på fågelbordet än i papperskorgen.

Written by melkerlarsson

20 december, 2021 den 21:39

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Så fint mot de flygande vännerna. Min granne tillverkar egna talgbollar och det ser jag att du gjort i ett tidigare inlägg också. Tack för receptet. Jag ser att både hackspetten och gråspetten och flera småfåglar gillar våra köpta talgbollar. Men grannen påstår han har fler 🙂 Det roliga är att en gång fick jag tre st hackspettar på bild. Vi bygger ett fågelträd till varje vinter (jag vet inte om du sett det…) Bygger knyter ihop tre träd på ca 5-6 m och förankrar den i backen. Här får de skydd för rovfåglar om de försöker… Dom är så vackra att beskåda.

    Gilla

    Åke

    21 december, 2021 at 06:32


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: