Mina reflektioner

Katten gillar E-handel

with 7 comments

Katten gillar E-handel, i alla fall alla de lådor som dyker upp här hemma, samtliga lådor måste provas innan de slutligen förpassas till återvinningen i grovsoprummet.

Jag slås av hur mycket förpackningsmaterial som e-handeln för med sig, men samtidigt tror jag att det rent miljömässigt är mer korrekt att e-handla. Jag resonerar så här: om femtio personer i mina kvarter går in på nätet och handlar i ett antal nätbutiker istället för att sätta sig i sin bil och åka till en handelsplats så får dom sina varor levererade till ett utlämningsställe av 2 á 3 leveransbilar. Detta torde vara bättre än femtio bilresor till en handelsplats och som en ren benefit får katterna i kvarteret en massa kartonger att bekanta sig med.

Written by melkerlarsson

9 januari, 2022 den 15:09

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag har tänkt på båda sakerna. Hur extremt mycket mer det blivit att gå till pappersåtervinningen. Men som du säger – bättre det än att alla kör bilen till butiken

  Gillad av 2 personer

  maria65a

  9 januari, 2022 at 15:31

  • Jo, det blir helt klart mer till återvinningen, särskilt när man köper småsaker som om det köps i en butik kan stoppas i ryggsäcken eller t o m fickan. Köper man en TV så är det nog ingen större skillnad om den E-handlas eller köps i butik. Men det måste helt klart bli enklare att återvinna.

   Gilla

   melkerlarsson

   9 januari, 2022 at 16:01

 2. Håller med om e-handeln. När man inte har bil blir det dock ganska jobbigt att släpa allt emballage till återvinningen. Det förutsätts ofta av miljöaktivisterna att man har bil vilket jag tycker är märkligt. Förstår att katten är nyfiken. Det kan ju vara något till honom. Man vet aldrig.

  Gillad av 2 personer

  Eva

  9 januari, 2022 at 15:47

  • Jag har tur, grovsoprummet, där bland annat kartonger ska lämnas ligger fem meter från porten, har ju inte heller bil eller körkort Jo det är märkligt att det i en tätort ska behövas bil för att återvinna, det förstör ju helt visten med återvinning.

   Gilla

   melkerlarsson

   9 januari, 2022 at 15:56

 3. Vi har nära till grovsoprummet, men till återvinningen krävs bil! Bra i alla fall med e-handel tycker jag.

  Gillad av 1 person

  uppsalaewa

  9 januari, 2022 at 16:12

 4. Där har du räknat ut det riktigt bra 😀 Han är så fin din katt och han är absolut inte ensam om att gilla kartonger. Vilken tur att husse får hem nya lite då och då. Undrar vad han skulle tycka om ett eget hus byggt av kartonger i olika våningar. Något att fundera på för husse 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  9 januari, 2022 at 20:21


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: