Mina reflektioner

En annorlunda rätt på påskbordet

leave a comment »

När jag på Långfredagen besökte Skansen tittade jag in i järnhandlarbostaden, där förevisades en påskmeny från 1930-talet, särskilt en rätt fångade mitt intresse.

På en bädd av stuvad spenat serverades något som liknade flugsvampar, där foten utgjordes av ett kokt ägg och svampens hatt utgjordes av urgröpta tomater, de vita prickarna bestod av bitar av äggvita.

Man kanske ska chockera genom att servera ”flugsvamp” här hemmavid?

Annons

Written by melkerlarsson

19 april, 2022 den 06:44

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: