Mina reflektioner

Inflation, matpriserna drar i väg: 2

with 4 comments

Idag svängde jag förbi mataffären i samband med min lunchpromenad, att matfett såsom bordsmargarin har ökat i pris är ju inget nytt, men 62:90 för ett paket Bregott? Helt vansinnigt, i vintras kostade Bregott 600 gram runt 35 kronor.

Nu köper jag i och för sig sällan än aldrig just Bregott, men det bordsmargarin jag brukar köpa, Flora, har sedan i vintras ökat från 23 kronor till runt 37 kronor. Det gäller att ha koll på priserna när man handlar, men som smålänning av börd så sitter det dock i mitt DNA.

Annons

Written by melkerlarsson

14 juli, 2022 den 15:36

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag köper Valios ”gårdsgoda” kostar strax under 40kr för 550g och smakar som Bregott

  Gillad av 1 person

  maria65a

  14 juli, 2022 at 19:20

 2. Potatis kan man fortfarande få för under 20 kronor kilot, lök är billigt, kålrot, rotselleri, morot. Att koka linser och bönor själv är inte något som kräver en universitetsutbildning. Runda bitar av knäcke räcker längre än mjukt bröd. Det handlar om att anpassa sina köp. Kanske inte körsbärstomater till vardags. Som gubbarna gjorde förr – potatis och knäcke var det som mättade till maten och allt annat tog man lite av. Men jag tror att kunskap om hur man lagar mat saknas på många håll och petighet med kost + olika dieter gör det hela onödigt dyrt och då kommer prisökningarna att kännas rejält.

  Gilla

  maria65a

  15 juli, 2022 at 10:36

 3. VIlken tur för mig att jag inte gillar margarin på mina mackor 😀 Men det är klart att jag också drabbas av högre priser, även fast jag kan fixa ganska billiga middagar.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  15 juli, 2022 at 18:33

  • Det är vissa produkter som sticker i pris, så du drabbas nog inte lika hårt som mig då du är vegan. Men även veganska produkter drar i väg prismässigt och vi har nog inte sett slutet.

   Gilla

   melkerlarsson

   15 juli, 2022 at 19:49


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: