Mina reflektioner

En promenad till Tyresö

with 4 comments

Idag begav jag mig ut på en promenad strax efter klockan tio, sonen låg och sov och det gjorde även katten, den sistnämnda låg och sov i sitt solarium (bakom rullgardinerna i sovrummet), den katten gillar helt enkelt sol och värme.

Idag var det inledningsvis ganska svalt och blåsigt, men soligt, när jag passerade såväl barnbadet och Flatenbadet var det inte många badande där, det var milt uttryckt tämligen folktomt, de som befann sig i vattnet var yngre barn under deras föräldrars vakande ögon. Badtemperaturen angavs dock vara +23, så det borde lockat även deras föräldrar, det var ju varmare i vattnet än på land om man säger så.

Flatensjön, det sk barnbadet, dit gick de sk badbussarna från stan från 1935 till i slutet av 70-talet.

Promenaden avslutades vid Tyresö centrum, där jag passade på att handla lite på ICA Kvantum, matförråden behöver ju fyllas på jämt och ständigt, så även idag. Hemåt fick det bli bussen, när jag kom hem mötte jag sonen innanför dörren, han var på väg till Täby för att titta på fotboll, han skulle se Täby – Gefle i division 1 norra som spelas på Tibblevallen precis söder om Täby centrum.

Själv slog jag på TVn för att följa Premier Leagues första omgång (första ligan i engelsk fotboll för den oinvigde). Katten då? Efter att han fått lite kattgodis somnade han om i soffan.

Annons

Written by melkerlarsson

6 augusti, 2022 den 14:43

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det har varit problem med badklåda både vid Flaten och Drevviken under sommaren men igår var det nog bristande värme som gjorde att det saknades folk

  Gillad av 1 person

  maria65a

  7 augusti, 2022 at 07:45

  • Badklåda har man ju läst om i de lokala Facebookgrupperna, men har aldrig funderat så mycket på det, i sammanhanget är det lustigt att badklåda var för mig okänt, det torde funnits även när jag var barn på 60-talet, men då fanns ju inga Facebookgrupper att dela sina bekymmer/i-landsproblem i så det blev nog ingen kioskvältare.

   Gilla

   melkerlarsson

   7 augusti, 2022 at 17:50

   • Jag kan inte heller minnas att det funnits badklåda eller att man fick utslag (som man inte visste vad det var) förr. Det kommer väl från bajsande sjöfåglar?

    Gillad av 1 person

    maria65a

    8 augusti, 2022 at 06:45

 2. Det är kul när jag någon enstaka gång känner igen mig och den här bilden vet jag precis var den är tagen 😀 Jag har gått runt Flatensjön några gånger när vi campade i närheten. En fin promenad och ett fint bad.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  7 augusti, 2022 at 17:36


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: