Mina reflektioner

Tyvärr blir det ingen mer grapefrukt för min del

with 6 comments

Nu är det inte så att jag helt plötsligt tvärvänt och börjat avsky grapefrukt, särskilt inte den av mig mycket älskade röda Floridagrapen, det handlar snarare om ett beslut jag blivit tvungen att ta under galgen.

Sedan ett tag tillbaka äter jag kolesterolsänkande medicin och denna ska inte kombineras med grapefrukt eller ens grapefruktjuice, så tyvärr är denna saftiga delikatess ett avslutat kapitel för min del. Jag kommer framgent inte heller kunna äta frukter som är ett resultat av korsningar där grapefrukt är en beståndsdel, ex den helt underbara sweetien.

Det är bara att bita i det sura äpplet, men jag kommer under många år framöver kasta lystna blickar när jag passerar dessa delikatesser i butikerna, dock väl medveten om att detta numera är förbjuden frukt för min del.

Annons

Written by melkerlarsson

21 november, 2022 den 06:55

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Märkligt potent frukt det där. Om man tar cytostatika ska man även där undvika grapefrukt. Men det sura äpplet funkar? 😎

  Gillad av 1 person

  maria65a

  21 november, 2022 at 06:59

 2. Samma sak för mig. Men jag tror att det finns blodtryckssänkande mediciner som inte detta gäller för. Den medicin du äter nu kommer troligtvis att inte ha samma effekt så småningom (min erfarenhet) och du kan ju då fråga läkaren om det finns ett grape-vänligt alternativ.

  Gillad av 1 person

  storstadsnatur

  21 november, 2022 at 11:10

  • För mig är det kolesterolmedicinen som är problemet, blodtrycksmedicinen innebär ingen begränsning när det kommer till grapefrukt. Men lite måste man nog offra för att hålla sig frisk och leva länge, jag får nog börja äta apelsiner i stället.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   21 november, 2022 at 17:10

 3. Även jag har samma förhållningsorder och det verkar vara många mediciner som kan påverkas av grapefrukt och dess släktingar. Det är synd att du måste avstå något du gillar. För mig är det absolut inget problem eftersom jag aldrig har tyckt om grapefrukt. Men jag har för mig att även physalis ingår i den gruppen och sådana skulle jag gärna äta. Gurkmeja är en annan sak jag måste avstå men det är inte heller svårt att vara utan. Om du gillar sura äpplen så kan du ju bita ofta i dem 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  21 november, 2022 at 18:34

  • Jo, vid en första anblick kanske det känns lite tufft, men vid närmare eftertanke är det dagens I-landsproblem. Att inte kunna äta exotiska frukter som inte återfanns bland frukt- och grönt när jag växte upp på 60- och 70-talet känns i det stora hela som ett mindre problem, men grapefrukt är gott.

   Gilla

   melkerlarsson

   21 november, 2022 at 20:31


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: