Mina reflektioner

Om mig

with 14 comments

Välkommen hit!

Stockholms tunnelbana, RissnedepånJag är en fd småbarnspappa, numera pappa till en tonåring, med många intressen, det är väl just om mina många och skiftande intressen som denna blogg i mångt och mycket kommit att handla om, intressen som jag oftast burit med mig sedan barndomen. Flera av dessa har jag även, utan att anstränga mig, lyckats överföra till sonen som gärna hänger med på allehanda utflykter.

Så här hittar du en salig blandning av inlägg kring de mest skiftande ämnen, men det mesta kretsar kring natur och fågelskådning, utflykter, museibesök, järnväg och annan kollektivtrafik samt mat och dryck.

Till vardags arbetar jag på Region Stockholm Trafikförvaltningen, för närvarande med tillgänglighetsfrågor, men har en lång och tämligen mångfacetterad erfarenhet av allt som berör kollektivtrafik. Jag drar dock en skarp skiljelinje mellan det privata och mitt yrkesliv, varför min blogg enkom berör kollektivtrafik ur ett rent personligt intresseperspektiv, någon inblick i eller kommentarer om det jag arbetar med hittar du därför inte här.

I den föränderliga värld vi lever i förändras saker snabbt, länkar blir inaktuella, omdömen om ex butiker och museer skulle kanske behöva uppdateras, men inläggen gällde då dessa skrevs – det som sker efter publicering kan jag inte ta hänsyn till såvida jag inte återigen passerar platsen och skriver ett nytt inlägg med eventuella nya intryck.

/ Melker

Mail
Skype melkerlarsson

© Allt material på denna hemsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt

Annons

Written by melkerlarsson

13 oktober, 2010 den 14:37

14 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hej, hamnade här efter att jag googlat på bolinder spis. Blev sen överlycklig och glad att någon tar sig an o gör en sån sida som detta! Tack! Nu blir det besök till museet som du nämnde i texten. Du har en ny följare. Jag har lite förkärlek för äldre saker, såsom just tex spisar o kaminer, men även cyklar. På http://www.vintageracersthlm.com ser du mer. Med vänlig hälsning, tomas

  Gilla

  Tomas

  11 februari, 2014 at 09:39

 2. Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

  Gilla

  Josef Boberg

  28 december, 2015 at 22:27

 3. Hej! Leif westlund heter jag!
  Såg att du hade hittat mina ögonstenar i boulongerskogen i Gävle !
  Jag har gjort ca 1300 stycken som jag placerat ut eller gett bort!
  Anledningen är att jag vill sprida kunskap kring en sjukdom PSP , som jag drabbats av. Den är väldigt besvärlig. Med olika symptom , som:
  Ögonstelhet, fallrisk pga yrsel, sväljningssvårigheter m.m.
  Mina tankar och idéer kring detta kommer att presenteras i neuroförbundets tidning reflex i februari 2016.. Du och din son är helt klart ögonstenar ..

  Gilla

  Leif westlund

  30 december, 2015 at 14:58

  • Hej Leif!

   Dessa stenar var ett mysterium för oss, men nu vet jag mer om såväl stenarna och sjukdomen PSP som jag inte kände till alls. Ska skriva ett nytt inlägg om dessa stenar i Boulongerskogen och berätta om varför dom finns där. Ett stort tack för återkopplingen.

   Hälsningar Melker

   Gilla

   melkerlarsson

   30 december, 2015 at 16:18

   • Härligt! Det finns en artikel i GD om det hela ! Sök på Leif ögonstenar . Så får du mer info !

    Gilla

    Leif westlund

    30 december, 2015 at 16:22

 4. Leif,

  Jag skrev ett blogginlägg till om dina stenar, tack för inspirationen: https://wordpress.com/post/melkerlarsson.wordpress.com/11135

  / Hälsningar Melker

  Gilla

  melkerlarsson

  30 december, 2015 at 20:16

 5. Hej! Hittade hit genom en länk. Du blandar bra och skriver lättläst. Kul att du får med dig sonen. Jag själv har minne från min far som tog med mig på många saker… fotointresset föll jag tidigt för… Kul att få läsa om huvudstaden. Förr om åren försökte vi vara där en vecka / år… nu mest är det utbildningar eller mässor som stått på agendan. Men jag gillar den stora staden på något vis. I min ungdom fanns det fundering till att flytta till Uppsala, jag nära till allt tyckte jag och närheten till Norrland ville jag inte släppa förstås.

  Gillad av 1 person

  Åke

  24 maj, 2019 at 05:31

  • Kul att du hittade hit, man försöker ju ge sonen intressen och skapa en grund för framtiden. Jag inser dock att han (13 år) under en period kommer tappa bort dessa, men förhoppningsvis kommer dessa att återuppstå längre fram. Jag brukar säga ”påverka ditt barn annars gör någon annan det”. Jag har alltid bott i städer, men har alltid haft en koppling till jordbruk och landsbygden (södra Sverige) p g a släkt etc och då jag är uppväxt under 60-talet.

   Gilla

   melkerlarsson

   24 maj, 2019 at 23:00

 6. Hej,
  såg att du varit inne på ”Björnbild” och gillat en av mina gamla bilder. Trevligt. Jag har nyss kollat din lista på lättåtkomliga fågellokaler i Stockholmsområdet. Ett par har jag inte varit på, men känner mig inspirerad. Ytterligare ett tips kanske kunde vara Alhagen i Nynäshamn, fast jag vet inte hur mycket området drabbats av hamnbygget i närheten. Hur som helst så går man väl dit på en kvart från pendeltåget. Enda gången jag sett kungsfiskare var just där.
  Vänliga hälsningar
  Björnbild

  Gillad av 1 person

  bloggarbjorn

  11 februari, 2020 at 20:32

  • Tack, sonen har varit i Alhagen med sin mormor och han gillade platsen, har planer på att åka dit, Kungsfiskare lockar alltid.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   11 februari, 2020 at 20:36

 7. Sökte efter när EKO direkt stängde och hittade din ”En promenad i Enskedebanans spår” Kul läsning eftersom jag både bor och är uppväxt där”
  Ser att du är involverad inom Region Stockholm Trafik.
  Detta företag Railcare och vad dom gör kanske kan vara av intresse, speciellt ”batteritåget” dom utvecklar’https://www.railcare.se/vi-erbjuder/maskinforsaljning/innovation-och-design/

  Gillad av 1 person

  Totte Dahlquist

  8 maj, 2021 at 15:36


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: