Mina reflektioner

Fågelskådning i oktobersolens sken

with one comment

Idag åkte jag och sonen till Sandemar för att skåda fåglar, när vi klev på bussen hemma i Skarpnäck tyckte vi att det var lite blåsigt och funderade på hur blåsigt det skulle bli vid havet i Sandemar, men där blåste det inte alls lika mycket som hemmavid.

sandemars-naturreservat-sonen-blickar-ut-over-havet

Vi funderade även på hur mycket fåglar vi skulle få se, det blev många, bara några minuter efter att vi klivit av bussen vid Svärdsnäsviken såg vi en ormvråk som kretsade över trädtopparna och i skyn såg vi tre havsörnar som majestätiskt segelflög. Nere på stranden vid fågeltornet såg vi mängder med tofsvipor samt en och annan strandskata och strandpipare, vi såg även en stor grupp om ca 40 kråkor som drog fram och tillbaka över ängarna, liksom en korp som satt och åt på något som vi inte vet vad det var. Vi såg dock inte bara fåglar, vi såg även mängder av trollsländor, fjärilar och fjärilslarver.

Vi fortsatte mot klipporna och på vägen såg vi bland annat skärpiplärka, vid klipporna var det riktigt varmt, solen glittrade i vattnet och det var bara att konstatera att vi fick en fantastisk oktoberdag, höst när den är som bäst. Mot slutet av promenaden mötte vi en pappa och hans dotter som grillade och njöt av sin matsäck vid stranden, det är härligt att se att även andra föräldrar tar med sina barn ut och därmed grundlägger ett naturintresse hos sina barn, ett intresse som dom sedan förhoppningsvis överför på sina egna barn om 20 á 30 år.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Åh vilket gulligt fågelägg

    Gilla

    surridurr

    1 oktober, 2016 at 22:01


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: