Mina reflektioner

Årets fågelungar har tittat fram

with 3 comments

När jag och sonen i dag promenerade utefter Lötsjön och Råstasjön kunde vi konstatera att årets fågelungar verkligen tittat fram, vi såg mängder med gräsänder och sothöns med ungar vid Lötsjön. Sothönsens ungar är verkligen söta och oemotståndliga, när dom klev upp på land kunde man konstatera att dom redan som ungar var försedda med sina föräldrars ”jättefötter”.

Fåglarna vid Lötsjön är tämligen påträngande, de är präglade på människor och är vana att bli matade, så fort man stannar till så dyker det upp mängder med gräsänder och skrattmåsar som tigger bröd, vi hade för en gångs skull bröd med oss, i morse hade vi rensat frysen på udda brödbitar, det blev en enorm samling av fåglar som pockade på uppmärksamhet när vi plockade fram brödbitarna.

Efter att ha spelat bangolf (minigolf) hos Sundbybergs bangolfklubb i ett par timmar fortsatte vi till Råstasjön och Mall of Scandinavia, på vägen såg vi mängder med kanadagäss med gässlingar och skrattmåsungar samt en relativt nyfödd knölsvansunge som med stapplande steg följde efter sina föräldrar.

Annons

Written by melkerlarsson

14 juni, 2017 den 21:17

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vilka små dunungar. Jag tror att mina egna moderskänslor och hormoner får liv när jag ser sådana härliga bilder och även när jag ser alla nyfödda live i naturen. Jag blir alldeles varm och glad 😀

  Gilla

  ibod11

  15 juni, 2017 at 07:50

 2. Vilka sötingar! Härliga foton på de små liven 😉

  Gilla

  Anneri

  15 juni, 2017 at 10:32

 3. […] jag och sonen i onsdags promenerade utefter Lötsjön och Råstasjön passade vi även på att spela bangolf (minigolf) hos Sundbybergs bangolfklubb under ett par […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: