Mina reflektioner

Fågelskådning vid Ågestasjön och Balingsta

with 3 comments

Idag promenerade jag vid Ågestasjön och ner mot Balingsta, i Ågestasjön såg jag inte särdeles mycket fåglar, sjön var tämligen igenväxt, så det jag såg var en och annan and samt Grågäss och Sothöns.

Jag fortsatte ner mot Pumphusängen, även där var det tomt, en kärrhök seglade över grästuvorna i jakt på föda, emellanåt dök han ner och förmodligen hittade han något. Jag fortsatte ner mot Balingsta, utefter grusvägarna rasslade det till i dikena när jag passerade, jag har nog aldrig sett så många huggormar och snokar på en och samma dag som jag såg idag.

Nere vid Balingsta var det vid en första anblick tämligen dött, men efter en stund fick jag syn på några strandpipare och gråhäger. Efter en stunds betraktande återvände jag till Ågestasjön, dagens höjdpunkt dök upp när jag närmade mig Pumphusängen, från Ågestasjön kom en fiskgjuse flygande med en stor fisk i klorna, det blev förmodligen party den eftermiddagen hemma hos familjen fiskgjuse.

Annons

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så här långt har jag bara sett en enda huggorm i år (tack och lov för det). Här är annars ganska ormrikt så det hör till ovanligheterna att se så få!

  Gillad av 1 person

  Anneri

  20 juli, 2017 at 23:32

 2. Trist då sjöar växer igen

  Gillad av 1 person

  surridurr

  21 juli, 2017 at 00:06

 3. Jag skulle inte ha något emot att få se någon enstaka orm ibland men som hundägare blir jag lite nervös om jag vet att de kan dyka upp.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  21 juli, 2017 at 09:36


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: