Mina reflektioner

Ett sista besök på Gröna Lund

with 4 comments

Denna helg är den sista helgen som Gröna Lund har öppet för säsongen, därefter har dom öppet torsdagar och fredagar under de kommande två veckorna, så Gröna Lund stänger definitivt först den 29 september.

Jag tycker att det är lite märkligt att Gröna Lund inte har öppet några helger till, dom skulle gott kunna ha öppet till mitten av oktober, men förmodligen har ägaren, Parks and Resorts, gjort en analys och kommit fram till att det inte är lönsamt. I år kommer dock Gröna Lund ha öppet under höstlovet, med Halloweentema, men då gäller inte sonens Guldkort.

Så idag passade jag och sonen på att besöka Gröna Lund, sonen fick åka några sista åk för säsongen i dom älskade åkattraktionerna, å jag stod som vanligt vid sidan av och tittade på. Vilket var en ren njutning med tanke på vädret, det finns väl inget som är så skönt som septembersolen, ja det skulle vara oktobersolen.

 

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Härlig dag. Men vänta nu……är det jag som är ute och cyklar nu (istället för att åka karusell)….men nu är det 16 september. Om en vecka är det 23 september. Så då är det väl inte sista helgen nu?

  Håller med dig om att det borde kunna vara öppet en bit in i oktober också. Kan tänka mig att den vinsten ägaren dragit in under vår-sommar-höst är så stor att den skulle räcka till helgöppet en tid till. Blir så trött på att precis varje tillfälle alltid är till för att den som tjänar på det ska få ut maximal vinst.

  Vet inte – men jag tror att många företag har ”uppstarter”, ”upptakter” och vad man nu kan kalla det för, under hösten. Jag tror att många skulle kunna vistas på Grönan en kväll i detta syfte. För många år sedan har jag själv varit med om det. Men det övergick till Tivoli i Köpenhamn. De hade öppet. Sådana uppstarter/upptakter planeras långt i förväg. Då man redan i det planeringsstadiet vet att Grönan redan har stängt då blir det på annat håll.

  De borde kunna sy ihop så att företag med anställda får komma, och självklart öppet för alla andra också. Käk för företagen på Tyrolern, samt såklart för alla andra också, kombinerat med ett samarbetsavtal med ett hotell som även gäller turister som inte bor i Sthlm och vill ha ett förmånligt hotellboende ihop med upplevelsen på Grönan.

  Jaja jag är inte så insatt……men en del frågetecken har jag……

  Gilla

  surridurr

  16 september, 2017 at 21:26

  • Jo, det är sista helgen, nästa vecka har dom öppet torsdag – fredag, veckan därpå torsdag – fredag, så inget mer öppet på helgerna… Både Tivoli i Köpenhamn och Liseberg har öppet längre, däremot inte Bakken i Köpenhamn, dom stängde för två veckor sedan, men öppnar redan i mars nästa år.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   16 september, 2017 at 22:01

   • OK. Ska man jämföra konkurrens mellan Tivoli och kanske även Liseberg så är det kanske inte så gynnsamt med den tidiga stängningen av Grönan

    Gillad av 1 person

    surridurr

    16 september, 2017 at 22:11

 2. Verkar ha varit en perfekt dag för er säsongsavslutning och båda fick ni det ni ville ha ut av upplevelsen 🙂

  Gilla

  Ibod11

  17 september, 2017 at 07:15


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: