Mina reflektioner

Torrt även på Djurgården

with 3 comments

Idag var det inte extremt varmt, bara +26 – 27, en temperatur jag normalt betraktar som stekhett, men som nu betraktas som svalka. Denna plötsliga ”kyla” nyttjades för en promenad på Djurgården, i skuggan utefter Djurgårdsbrunnskanalen, de svaga vindarna svalkade faktiskt.

På Djurgården var det lika torrt som på alla andra platser i Stockholmsområdet, både björkarna och ett flertal andra träd slokade rejält på grund av värmen och torkan, måtte detta väder snart få ett slut. Vid Isbladskärret hade det torkat ut rejält, vattennivån har väl sjunkit med ca 50 – 60 centimeter på några veckor, men vissa fåglar härdade ut, för vadarna finns det nog en hel del äta på de fuktiga marker som nyligen var ”sjöbotten”. Tvärs över det torrlagda Isbladskärret strosade helt plötsligt en räv som nu har fått nya jaktmarker, men han observerades av tofsviporna som varnade intensivt. Dagens höjdpunkt var ändå några bedårande sothönsungar som visade upp sig utefter Djurgårdsbrunnskanalen.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Sothönsungarna på land är verkligen jättegulliga.

    Gillad av 2 personer

    Eva

    22 juli, 2018 at 17:38

  2. Visst är det märkligt hur fort man vänjer sig vid värmen ändå. Jag har också upplevt dagen som näst intill sval trots att graderna varit ungefär de samma som hos er.
    Söta sothönebebisar 🙂 Tur att tofsviporna var uppmärksamma – kanske klarade sig även sothönsen på det sättet!

    Gillad av 1 person

    Anne

    22 juli, 2018 at 17:52

  3. Det är ju bra om vissa arter får lätt att hitta mat men det kan ju bara vara så under en viss period. Så småningom försvinner maten även för dem om torkan fortsätter. Hela Sverige hoppas nog på rejält med regn nu. Vilka otroligt söta sothönsungar 🙂

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    23 juli, 2018 at 09:36


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.