Mina reflektioner

En dag på kontoret

with 8 comments

Ja, jag medger att rubriken låter som en film av Bröderna Marx, typ ”En dag på varuhuset”, men jag skrattade inte lika mycket på kontoret i dag jämfört med när jag såg Bröderna Marx på TV under 60-talet.

Det var för övrigt många som gjorde mig sällskap under resan till kontoret, hade medresenärer runt mig överallt vilket dock inte oroar mig. Pandemin verkar vara över, i alla fall mentalt, får hoppas att den är över även medicinskt, det räcker med att två vänner gått bort med Covid-19, fler vill jag inte ha på listan.

På kontoret var det inte gott om kollegor, diplomatiskt uttryckt var det tunnsått med kollegor, så tidvis funderade jag över varför jag överhuvudtaget åkte in till kontoret, men jag hade ett behov av att göra saker på plats, ex skriva ut och scanna dokument, så det blev en matnyttig dag i alla fall. Dessutom passade jag på att rensa ut det sista ur skåpet, framgent kommer vi ha enkom ha minimala skåp för våra saker, typ av den storlek man hade på högstadiet och gymnasiet.

Jag passade även på att köpa ett presentkort med tillhörande grattiskort till en kollega som gifter sig på lördag, jag har hållit i insamlingen, därav det åtagandet. Men någon annan får nedteckna texten på grattiskortet, min handstil är direkt oläslig, kan knappast läsa den själv.

Written by melkerlarsson

19 oktober, 2021 den 17:48

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, vad har hänt med handstilen??? Min är oläslig.
  Jag har mer och mer börjat fota dokument och scannar i mobilen. Skickar till dator och lägger på min egenhändigt gjorda signatur och sparar. Det sparar mig en del resor till kontoret

  Gillad av 2 personer

  maria65a

  19 oktober, 2021 at 18:35

  • Det enda jag skriver förhand är inköpslistor, men handstilen är en katastrof, har läst in en namnteckning som jag använder i parti och minut. Vi ska tydligen börja tillämpa digitala signaturer vilket år som helst. Vi skulle fått Teams för ett år sedan, men ännu ingen Teams i sikte, men en vacker dag…

   Gillad av 2 personer

   melkerlarsson

   19 oktober, 2021 at 20:11

   • Skype är så värdelöst. Jag hoppas att det blir Teams som gäller snart.

    Gillad av 1 person

    maria65a

    19 oktober, 2021 at 20:23

   • Hoppas vi får Teams snart, har lyckats fixa Teams privat i alla fall.

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    19 oktober, 2021 at 20:25

   • Vi kör Teams på jobbet och på andra möten som inte Regionen är inblandade i 😁

    Gillad av 1 person

    maria65a

    19 oktober, 2021 at 20:39

   • Som sagt, Teams har varit utlovat länge, så vilken dag som helst så händer det, kanske… Övriga delar av Regionen har Teams, men inte vi på TF, men jag kör Teams privat, fungerar utmärkt med min pappa (84 år).

    Gilla

    melkerlarsson

    19 oktober, 2021 at 20:50

 2. Vilken märklig känsla att ha massor av folk omkring sig i tunnelbanan men att sedan komma in på ett nästinitill folktomt kontor. Två världar med olika förhållningssätt till normalisering efter pandemin.
  Jag vet inte om min handstil har förändrats särskilt mycket men numera skriver jag väldigt sällan för hand. Enda gångerna jag använder skrivstil är när min underskrift krävs någonstans.

  Gillad av 2 personer

  ibod11 - Ingrid

  19 oktober, 2021 at 19:24

 3. Jo, det är märkligt, jag känner mig inte det minsta otrygg med trängsel, men sedan några veckor har det skett en märkbar förändring, men någon gång måste vi ju normalisera oss.

  Gillad av 1 person

  melkerlarsson

  19 oktober, 2021 at 20:12


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: