Mina reflektioner

Men så farligt var det väl ändå inte

with 4 comments

Idag tog media fram de stora rubrikerna, näst intill krigsrubriker för att beskriva nattens och morgonens snöväder här i stan: ”Snökaos”, ”Snöoväder”, ”Snöchock” och till å med ”Snöterror” är sådant man numera benämner ett tämligen normalt snöväder som.

Jag hade i alla fall inga problem att ta mig till och från jobbet, det är bara att följa väderprognosen och åka hemifrån lite tidigare om man har en tid att passa, svårare än så är det inte. Väl hemma ville katten gå ut på balkongen, men han minns uppenbarligen inte snön från förra vintern, så han sprang in lika fort som han släpptes ut, ett märkligt beteende från en sibirisk katt som borde vara präglad på snö och kyla.

Written by melkerlarsson

21 november, 2017 den 19:54

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja nog är det lite märkligt! Vi kan ju inte låta bli att skoja lite om det här ”på landet”, kanske inte om er i Stockholm men om krigsrubrikerna. Det är vinter och då snöar det – hyfsat naturligt i landet Sverige.

  Gilla

  Anneri

  21 november, 2017 at 20:09

 2. Ja, allt ska vara så dramatiskt nuförtiden. Det har ju aldrig snöat tidigare.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  21 november, 2017 at 20:09

 3. Innan jag flyttade söderut skrattade jag också åt att det alltid blev kaos för minsta snöväder söderut. Men efter att ha bott här några år har jag sett hur dåligt snöröjning fungerar jämfört med uppåt i landet. Ofta är det en salt-snösörja som kan ligga i moddiga strängar på vägarna. Inte konstigt att folk slirar omkring under de förhållandena. Men visst överdrivs det massor också och det är ju inte så bra att ropa på vargen för ofta…

  Gillad av 1 person

  Ibod11

  21 november, 2017 at 21:07

  • Det är ju stora skillnader mellan norr och söder, i norr är snön torr och i söder blöt. Jag har under många år ägnat mig åt vintertester av tåg, dessa fungerar utmärkt i norr, men söderöver blir det problem med snabba skiftningar mellan + och -, det bildas is både här och där.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   21 november, 2017 at 21:34


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: