Mina reflektioner

Äter upp det som redan finns hemma

with 2 comments

Under de senaste veckorna har jag kört min återkommande kampanj här hemmavid, jag kallar den ”äta ur skåpen kampanjen”.

ICA Maxi Lindhagen, kundvagnarUnder en period varje vår och höst går jag igenom frys och skafferi, utifrån vad som finns hemma bestämmer jag vad det ska bli för mat, i år har jag exempelvis gjort slut på den fläskfilé och köttfärs jag hade i kylen, lika så har jag gjort slut på burkar och konserver som inte passerat bäst före datum men som i en nära framtid skulle göra det.

Som en spinn off effekt har jag efter genomgången en ganska god bild över vad som finns hemma, så även om kampanjen snart lider mot sitt slut så kommer jag att behöva handla mindre under de närmaste veckorna.

Att jag lägger dessa kampanjer tidigt på våren och under hösten beror helt enkelt på att menyn delvis byts ut då, man äter sällan köttgrytor på sommaren och sällan pastasallader under vintern, så då är det bra att tömma skafferiet på bland annat de säsongsbetonade varorna.

Written by melkerlarsson

12 april, 2018 den 19:47

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag brukar köpa kött när det är billigt och lägga i frysen. Problemet är att jag tycker mest om färskt kött, så det brukar bli att köttet ligger alldeles för länge. Så en gång om året brukar jag rensa ut i frysen och det blir ett par bärkassar med mat som jag slänger. Nu brukar jag tänka efter och sluta hamstra, iallafall nötkött som jag tycker tappar smaken och konsistensen blir sämre när det varit fryst. Så det blir numera bara griskotletter, karré och färs som jag fryser in.

  Gilla

  John

  12 april, 2018 at 20:28

 2. Smart. Fniss, skriv alltid om detta på bloggen då det är aktuellt – för då blir jag påmind om att jag ska göra detsamma

  Gillad av 1 person

  surridurr

  13 april, 2018 at 09:02


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: