Mina reflektioner

Gävle, dag 3, Boulognerskogen och Fängelsemuseet & dag 4, hemfärd

with 5 comments

Den tredje dagen i Gävle inleddes med en promenad i Boulognerskogen och Stadsträdgården, samt minigolf i Boulognerskogen. Till skillnad från de sk filtbanor vi spelar på i Stockholm var banorna avsevärt längre, så det var en ny erfarenhet för såväl mig och sonen. Vi gillade dock minigolfbanan i Boulognerskogen och kommer absolut att återvända dit vid nästa besök i Gävle.

Boulognerskogen och Stadsträdgården är därutöver ett underbart område för promenader och fågelskådning, så oavsett om man gillar minigolf eller ej finns det flera skäl att besöka Boulognerskogen och Stadsträdgården.

Därefter fortsatte vi till Sveriges Fängelsmuseum, vilket vi har besökt årligen sedan 2015, då var sonen nio år och idag är han tolv år, det är väldigt intressant att notera hans utveckling under dessa år av förståelsen för ett så komplext ämne som brott och straff. De straff som vi idag betraktar som grymma och omänskliga ryckte nog de flesta på axlarna åt på 1600-, 1700- och tidigt 1800-tal, det fanns nog en ganska så allmän acceptans på den tiden för dessa typer av straff, men det var en tuff tid för alla oavsett om man var kriminell eller ej.

Efter middagen tog vi en kvällspromenad i Gävles hamnkvarter, som uppvisar miljöer man inte kan hitta i Stockholm, bara hamnkvarteren i sig gör det värt att besöka Gävle.

Dag 4, inleddes med en god hotellfrukost på Scandic CH, därefter var det dags att lämna Gävle för denna gång, men vi kommer tillbaka!

Annons

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Härliga foton, Melker!😊 Ser att du spelar mycket minigolf, du tävlar inte, eller har gjort det? Jag tävlade i 20 års åldern och det var mycket roligt. Funderar på att ta upp den ”karriären”😁

  Gillad av 1 person

  John

  18 augusti, 2018 at 12:31

 2. Bara för nöjes skull, är ingen tävlingsmänniska 🙂

  Gilla

  melkerlarsson

  18 augusti, 2018 at 12:48

 3. En fin avslutningsdag på Gävlevistelsen 😀 Boulognerskogen stannade vi gärna till vi när vi åkte runt med husvagnen. Det är väldigt fint att promenera där och jag vill minnas att det fanns gott fika också 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  18 augusti, 2018 at 13:52

 4. Tack för titten

  Gilla

  Surridurr, Lakritskillen

  18 augusti, 2018 at 14:07

 5. Fängelsemuseum tycker jag är intressant. Det hade jag gärna sett inifrån. Ni hann med mycket där i Gävle. Man behöver inte flyga jorden runt för att se intressanta ställen 😉

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  19 augusti, 2018 at 20:05


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: