Mina reflektioner

Jag mötte en mammut i Tensta

with 2 comments

Nu mötte jag förstås ingen livs levande mammut, utan en konstnärligt utformad mammut som Helga Henschen skapat på Tensta tunnelbanestation som öppnade 1975.

Orsaken till att jag idag hamnade i Tensta förklaras av min pågående inventering av ledstråk i Stockholms tunnelbana, vilken i och med dagens resor är avslutad då jag besökt ett sextiotal av Stockholms tunnelbanas 100 stationer under de senaste veckorna. För er som funderar över vad ett ledstråk är rekommenderar jag ett tidigare inlägg på min blogg.

När konsten i Stockholms tunnelbanas vackraste stationer, vilka rönt stor internationell berömmelse, nämns brukar särskilt stationerna Kungsträdgården och Solna centrum framhållas, jag skulle dock även vilja lyfta fram såväl Rinkeby, Rissne och Tensta som stationer som är synnerligen värda att besöka om man gillar konst.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vi har åkt runt och kollat och fotat tunnelbanestationer, mest i centrala Stockholm. Hoppas vi får tillfälle att utöka detta.

  Gillad av 1 person

  Tony

  2 juni, 2020 at 06:22

 2. Kul att du sett majoriteten av Stockholms tunnelbanestationer. Går att göra många roliga listor över vackraste, bästa osv.

  Gillad av 1 person

  Sissella

  2 juni, 2020 at 06:25


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: