Mina reflektioner

Gratinerade tomater med parmesan

leave a comment »

Parmesangratinerade tomater med basilika Sötman från tomaterna tillsammans med sältan från parmesanosten gör detta till ett underbart tillbehör till en bit kött eller i en sallad.

Ingredienser:

  • 8 plommontomater delade på längden
  • 8 basilikablad
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Riven parmesanost

Gör så här:

  • Lägg ett ark aluminiumfolie alternativt bakplåtspapper på en plåt. Lägg på tomathalvorna.
  • Lägg ett basilikablad på varje tomathalva.
  • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Strö rikligt med finriven parmesan över tomaterna.
  • Baka i ugn på 225 grader ca 25 minuter.

Written by melkerlarsson

18 juni, 2021 den 20:22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: