Mina reflektioner

Idag behövde jag promenera

with 7 comments

Efter att under gårdagen varit hemma hos min mammas fd sambo och fortsatt med att omhänderta hans egendom kände jag idag för att röra på mig.

Jag vaknade tidigt och trodde att jag skulle komma iväg tidigt, men så blev det inte, efter frukost och ett besök i duschen lade jag mig på sängen, somnade naturligtvis om efter en stund, så jag kom inte i väg så tidigt som jag hade tänkt.

När jag väl kom iväg så tog jag tunnelbanan in till stan och klev av vid T-centralen samt promenerade utefter Strandvägen ut mot Djurgården, det var ett perfekt promenadväder, runt +20, en temperatur som passar mig perfekt. Väl ute på Djurgården strövade jag runt i Djurgårdsstaden och ute på Beckholmen, märkligt att så få Stockholmare hittar till dessa två pärlor, men jag har gärna dessa pärlor för mig själv.

När jag ändå besökte Djurgården blev det även en sväng in på Skansen, jag har ju årskort sedan sonen var liten, så det är bara att gå in. Jag återvände till T-centralen samma väg som jag kom, via Strandvägen. Totalt blev det idag en promenad om 12,5 kilometer, det gillar jag.

När jag kom hem hittade jag ett brev från en ovanlig avsändare som var adresserat till mig, det kom nämligen från Svenska kyrkan, som ville berätta att det är kyrkoval i höst. Det innehöll information om hur man blir medlem mm och därmed röstberättigad i kyrkovalet, det är första gången jag hör något från Svenska kyrkan sedan jag lämnade densamma för 43 år sedan. Jag kommer inte nappa på erbjudandet trots talesättet ”när fan blir gammal så blir han religös”, jag är så oreligös man kan vara och tänker så fortsatt vara. Samtidigt vet jag att många finner mycket glädje i sin tro och det respekterar jag verkligen, det ska dom få uppleva utan att jag kommer med kommentarer.

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Om du somnade om så lätt så behövde du säkert den sömnen.
  Det verkar lite desperat att skicka ut sådana brev till folk som har gått ur kyrkan. Jag har inte fått något liknande så kanske är det lokalt där du bor som de behöver medlemmar.

  Gilla

  ibod11 - Ingrid

  3 augusti, 2021 at 21:23

  • Tror att andelen som lämnat Svenska kyrkan i Stockholm är högre än ute i landet, en del lämnar av skatteskäl, andra som jag p g a jag saknar tron. Fö, var det skönt att somna om, har man semester så har man semester.

   Gilla

   melkerlarsson

   3 augusti, 2021 at 22:18

 2. Himla mycket jobb du har med dödsboet. Håller med om tron! Var och en får bli salig på sin fason!

  Gillad av 1 person

  Eva

  4 augusti, 2021 at 09:33

  • Jo, det är mycket, han har ju bott i samma hus sedan 1973 och aldrig gjort någon större rensning. I måndags hittade jag alla hans deklarationer med tillhörande papper, sammanlagt fyrtio – femtio stycken tjocka kuvert. Men jag börjar ana målet.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   4 augusti, 2021 at 16:07


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: