Mina reflektioner

Smörrebröd med grön sparris

with 3 comments

Ett klassiskt danskt smörrebröd med sparris och bacon, på ett smörrebröd är det alltid pålägget som är huvudsaken, brödet ska knappast synas, så man kan med andra ord inte ta för mycket pålägg.

Smörrebröd med sparris

Ingredienser:

  • 250 g grön sparris, 1 knippe
  • 2 kokta ägg
  • 100 g finhackad bacon/alternativt tärnad bacon
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 0.5 dl hackad smörgåskrasse (kan uteslutas)
  • Hollandaisesås (färdig)

Gör så här:

  • Ansa sparrisen och dela stjälkarna på hälften. Koka dem i saltat vatten 2–3 minuter, eller stek sparrisen i en grill-/ stekpanna under 2-3 minuter.
  • Skala äggen och dela dem på hälften, man kan även välja att skiva äggen i en äggskärare, det blir då lite lättare att bygga upp smörgåsen. Stek baconet knaprigt i en stekpanna och låt det rinna av exempelvis på ett hushållspapper.
  • Smöra brödet (skär bort kanterna om dessa är hårda)
  • Fördela sparrisen på de fyra bröden. Lägg en klick hollandaisesås ovanpå. Toppa med ett halvt ägg eller motsvarande mängd skivat ägg, bacon och smörgåskrasse.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aj, aj, aj så gott!!! Det gäller att få tag i ett bra danskt rågbröd.

    Gillad av 1 person

    Eva

    7 maj, 2019 at 21:59

  2. Tänkte detsamma som Eva. Ska handla imorgon. Perfekt timing av dig 😀

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    7 maj, 2019 at 22:15


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: