Mina reflektioner

Hänt i veckan

with 4 comments

I veckan fick jag uppleva något nytt, Jehovas vittnen ringer upp, fick ett antal telefonsamtal på min privata mobil från ett skyddat nummer som jag inte svarade på. Döm om min förvåning när det varje gång lämnades meddelande på min telefonsvarare, alla tre kom från Jehova vittnen.

En snabb sökning på nätet gav vid handen att detta är något dom börjat ägna sig åt, förmodligen mestadels på grund av coronapandemin, men å andra sidan är det väl sedan länge ingen som öppnar dörren när man skådar dörrförsäljare eller Jehovas vittnen genom tittögat. När jag växte upp i Jakobsberg nordväst om Stockholm så hade dom sitt Sverige center i grannskapet, uppenbarligen utgjorde grannskapet ett övningsområde i samband med kurser i dörrknackning. Jag och min pappa blev med åren ganska skickliga på att hantera Jehovas vittnen som kom på besök, så att lägga tid på att ringa mig är meningslöst, jag är helt oreligös och skulle jag mot förmodan på gamla dar vilja bli religös är Jehovas vittnen bland de sista jag skulle vända mig till.

Om någon som läst ovanstående är troende och medlem i Jehovas vittnen vill jag bara nämna följande, jag respekterar din tro så länge den är ett rättesnöre för ditt eget liv. En tro går dock över gränsen när man försöker pådyvla den på andra personer eller när man anser att min tro ska vara ett rättesnöre för de medmänniskor som finns i min omgivning som inte delar min tro.

Idag hade vi ett stort digitalt möte med en mängd olika intressenter, funktionshinders- och pensionärsorganisationer samt deltagande från politiken. Vad som helst skulle ju kunna gå fel i ett så stort digitalt möte.

Katten skulle kunna hoppa upp på tangentbordet och sätta sig, vilket har hänt, tekniken skulle kunna strula, ja allt skulle kunna gå snett. Men det gick faktiskt ganska bra trots att det var 43 deltagare och många vill yttra sig.

Min första erfarenhet av Amazon i Sverige var synnerligen negativ, jag gjorde en beställning den 30 november, fick en bekräftelse via mail och artiklarna skulle levereras till mitt postombud (ICA Nära Skarpnäck) den 4 december.

Därefter hände ingenting, den 4 december passerade men någon paketavi eller avisering via SMS dök aldrig upp. I onsdags gick jag in och tittade, det hade inte hänt någonting, detta trots bekräftelsen på beställningen, dom hade inte ens dragit något från kontot. Den ena varan var inte längre tillgänglig och den andra kunde jag fortfarande köpa med fri hemleverans, men mitt intresse hade svalnat. Amazon anses ju vara proffs på e-handel, men deras track record när det gäller leverans och kommunikation lämnar en hel del övrigt att önska när det kommer till min beställning, det kommer ta lång tid innan jag återigen går in på amazon.se och kollar runt igen. I detta sammanhang anser jag att dom betett sig som rena amatörer, dom kommer få smickra mig rejält om jag ska göra ytterligare försök att handla där = stor rabatt, eller rättare sagt väldigt stor rabatt.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Håller helt med dig om Jehovas Vittnen och det du skrev till troende. Jag blev inte uppringt men här fick vi ett brev som ”uppmuntrade” oss att ringa dem.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  10 december, 2020 at 18:18

  • Självklart ska folk ha sin rätt till sin tro, men bara om dom inte försöker packa på den på andra. Så du fick ett brev, många nya grepp 😀

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   10 december, 2020 at 18:25

 2. Håller med 100 % om Jehovas vittnen. Ang a..n. Törs inte ens gå in på deras sajt. Bra rutet!

  Gillad av 1 person

  Eva

  10 december, 2020 at 18:30

 3. De hittar nya vägar nu och jag fick ju ett handskrivet brev för ett tag sedan. Jag håller med om allt du skrev i den blå rutan. Respekt oavsett tro är bra så länge ingen är påtvingad en tro eller om tron leder till obehagliga följder för någon.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  10 december, 2020 at 18:50


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: