Förbereder nyår
Julen är över och jag förbereder nästa storhelg, nyår, så efter en promenad i närområdet handlade jag det viktigaste inför nyårsafton.
Idag tog jag med alla ”fettrester” från julskinkan till fågelmatningen på Skogskyrkogården, inledningsvis fick småfåglarna, Blåmes, Nötväcka, Svartmes, Större hackspett och förstås Talgoxen njuta av alla dessa delikatesser en kall vinterdag. Efter några minuter kom en svart varelse inflygande, småfåglarna skingrades och korpen landade och kalasade på resterna, Korp ser jag ofta på Skogskyrkogården, men detta var första gången jag såg en Korp på marken.
Efter denna upplevelse styrde jag stegen genom Skarpnäcks koloniområde mot Hemköp där jag gjorde några inköp inför de kommande dagarna samt inför nyårsafton. I år bryter jag traditionen att servera örtgratinerad hummer till förrätt, det blir istället halstrade kammusslor (pilgrimsmusslor) med rucola och balsamvinäger till förrätt.
Väl hemkommen packade jag in mina inköp och begav mig in till Skanstull för att dels besöka Systembolaget, så då var det gjort inför nyår, därefter besökte jag Picard och köpte Cheesecake vilken kommer att bli desserten under nyårsafton. Till huvudrätt blir det en köttbit med klyftpotatis, förmodligen en spansk variant på fläskfilé som fått marinera i flera dagar, det beslutet tar jag dock under morgondagen.
Jösses vilka läckerheter och vilken kockskicklighet! Gott nytt år!
GillaGillad av 1 person
storstadsnatur
28 december, 2021 at 14:07
Tack, och Gott Nytt År till dig med!
GillaGilla
melkerlarsson
28 december, 2021 at 15:33
Vilken festmåltid det blir för att fira in det nya året 😀 Hoppas att det blir ett lika fint och gott 2022 som din nyårsmiddag.
GillaGillad av 1 person
ibod11 - Ingrid
28 december, 2021 at 19:19