Mina reflektioner

En promenad när regnet hängde i luften

with 3 comments

Idag promenerade jag till Globen och hem därifrån, totalt blev det ca 13 kilometer, jag behövde besöka ett söndagsöppet Apotek och då finns det Globen och Farsta centrum att välja på, idag föll valet på Globen. Globen är dock jämfört med Farsta centrum ett skittråkigt centrum.

Jag fascineras av att det i dessa sk närförorter som jag passerade på vägen helt saknas mataffärer, men däremot finns det ganska gott om caféer och restauranger, det kanske är det som är framtiden. Jag vill dock helst ha en matbutik på gångavstånd.

Annons

Written by melkerlarsson

10 juli, 2022 den 17:19

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Allt färre handlar i mindre butiker alltså försvinner dom. Dåtidens hemmafruar hade tid att gå till slaktaren, bagaren och mejeributiken. Det gjorde jag som aupair i England.

  Gilla

  maria65a

  10 juli, 2022 at 18:47

  • Precis, vi hade en gång i tiden en annan butiksstruktur även i Sverige, men den förändrade kraftigt under 50-talet b l a mjölktetran. Har jobbat mycket i Tyskland och där är det fortfarande lite annorlunda, man kan inte köpa toapapper och blöjor i en vanlig matbutik, då måste man gå någon annan stans. Vill man panta sina flaskor och burkar måste det ske i samma butik som man köpte dom, inte i någon annan butik. Att småbutikerna försvinner beror på bilen, alla vill ha dom för att kunna köpa det lilla man glömt att köpa på stormarknaden, men det överlever inte småbutikerna på.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   10 juli, 2022 at 21:44

   • Jo, numera finns ju det gigantiska varuhuset Aldi tex. Det fanns ett sånt när vi firade min 50 års dag alldeles i närheten och där handlade vi allt men stängt på söndagar hal alla butiker.
    Jag tror att småbutiker försvinner för att folk bara tänker på priset. Det blir dyrare att handla i den lilla butiken än att handla på Willys.

    Gillad av 1 person

    maria65a

    11 juli, 2022 at 08:14


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: