Mina reflektioner

Hur gammal är man egentligen när ens barndomsminnen återfinns på historiska museet?

with 2 comments

Saker jag minns från barndomen har sakta men säkert börjat leta sig in på museer runt om i Sverige, det har jag fått vänja mig vid, men när man hittar barndomsminnena på Historiska museet i Stockholm, som även inhyser flera tusen år gamla stenyxor börjar man onekligen känna sig lite till åren.

När jag och sonen under sportlovet besökte Historiska museet hittade jag såväl TV kannan, en 50- och 60-tals klassiker och ätfärdig fruktkompott bland de utställda föremålen, särskilt fruktkompotten minns jag från somrarna på landet på 60-talet. På landet hade vi en synnerligen minimal kyl, så det blev mycket konserver, vilka ju var vanligare på den tiden och utbudet var bredare, det fanns såväl fler sorters kött- och grönsakskonserver att välja på. Idag köper jag nästan enkom bönor och olika sorters tomater som konserv, men backar man bakåt i historien hittade man såväl konserverad falukorv och lungmos, men lungmosen avstår jag dock väldigt gärna i från, har aldrig smakat lungmos men det låter rent ut sagt äckligt.

 

 

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. De där mjölkpaketen kan inte ha varit särskilt smidiga att hälla ifrån. Konstigt nog har jag väldigt bra minnen av dem men jag kan ändå inte minnas hur det var att hantera dem. Jag tänker mest på den äckliga skummjölken när jag ser dem.
    Det är inte konstigt att föremål från vår ungdom finns på museum. Tänk bara vilken utveckling det har varit.

    Gillad av 1 person

    ibod11

    6 mars, 2017 at 21:13


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: