Mina reflektioner

Nu börjar det bli dags att äta sig ur skåpen

with one comment

Oliver vinglas

Nu när hösten snart är här börjar det bli dags att äta sig ur skåpen, att äta upp det som annars riskerar att bli dåligt, även konserver har ett bäst före datum.

Så när man nu ska skifta från sommarmenyn till höstmenyn brukar jag under en – tre veckors tid utgå från ingredienserna som redan finns hemma och kompletteringshandla det som behövs i mataffären.

Detta har flera fördelar, dels slipper jag släpa hem tunga tygkassar med mat från affären under en period, dels ser jag till att maten som redan finns hemma äts upp innan den passerar bäst före datumet för även konserver har ett bäst före datum. Det handlar även om att konsumera det som man äter mindre av under vintern, såsom ex fetaost och oliver, det blir helt enkelt inte så många stunder på balkongen under vintern med ett glas vin och en burk oliver, om ens någon stund.

Written by melkerlarsson

24 augusti, 2020 den 17:42

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ja, det är nog klokt att göra så. Färskvaror har jag nästan aldrig några problem med att hinna äta upp men i frysen och bland konserverna skulle jag också behöva rensa lite. Kanske t o m tömma hyllorna.

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    25 augusti, 2020 at 06:51


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: