Mina reflektioner

Jag köpte ingen zucchini idag

with 2 comments

Ugnsrostade grönsakerIdag bjöd jag på hamburgertallrik med grönsaker som tillbehör, men idag utan zucchini, jag hade tänkt att köpa zucchini på ICA MAXI Lindhagen, men när zucchinin kostade närmare 80 kr/kg avstod jag.

I och för sig var priset ingen överraskning, det råder ju för närvarande brist på vissa importerade grönsaker på grund av det varit kallare än normalt kring medelhavsområdet och det syns på såväl pris som tillgång på vissa grönsaker. Så jag valde att göra ugnsrostade grönsaker baserade på betydligt billigare svenska rotfrukter istället och det blev minst lika gott.

Bristen på importerade grönsaker måste nog ändå anses vara ett solklart i-landsproblem, när jag växte upp på 60-talet var utbudet av grönsaker synnerligen begränsat i butikerna under vintern. Det var mest rotfrukter, då lagade man verkligen mat utifrån säsong utan att man för den skullen talade om det, idag talar man om att laga mat utifrån säsong, men gör det inte i praktiken.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Precis så är det, och det är dumt. Det går ju göra så mycket gott av våra rotfrukter

  Gillad av 1 person

  surridurr

  27 januari, 2017 at 22:57

 2. Jag tror att det blev godare utan zucchini. Enligt mig blir konsistensen inte den bästa när man tillagar zucchini, om man inte låter den vara riktigt al dente, men ugnsstekta rotsaker är väldigt gott.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  28 januari, 2017 at 15:03


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: